• DOLAR 32.599
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2453.035
  • ...
Çeşitli suçlardan aranan yaklaşık 4 bin şüpheli yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuyla ilgili Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2019 yılında kent genelinde gerçekleştirilen asayiş denetimlerinde cinayet, hırsızlık, dolandırıcılık ve gasp gibi çeşitli suçlardan aranan 3 bin 957 şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Yakalanan şüphelilerin, toplamda 5 bin 533 yıl 10 ay hapis cezası olduğu tespit edilirken, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuklanarak cezaevine konuldu.

“Aranan 82 şüpheli yakalandı”

Öte yandan, dün gerçekleştirilen asayiş denetimlerinde ise 23 şüpheliye uyuşturucudan, 21 şüpheliye hırsızlıktan, 91 şüpheliye kabahatler kanunundan işlem yapılırken, aranan 82 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

Denetimlerde, ruhsatsız silah ve tüfek, uyuşturucu madde, çalıntı araç ve motosiklet ile çeşitli çalıntı malzemeler ele geçirildi.

Çeşitli suçlardan aranan 7 şüpheli yakalandı

Ayrıca, Nizip ilçesinde gerçekleştirilen asayiş ve trafik uygulamalarında da 312 kişinin GBT sorgusu yapılırken, 84 araç kontrol edildi. 8 yoklama kaçağına işlem yapılırken, 5 motosiklet trafikten men edildi.

Çeşitli suçlardan aranan 7 şüphelinin yakalandığı denetimlerde, üzerlerinde 19 gram esrar ve 2 gram jamaika uyuşturucu maddesi ele geçirilen 2 şüpheli ise gözaltına alındı.

Şahinbey ilçesi Tekstilkent, Barak, Onur, Beydilli ve Mimarsinan mahallelerinde 2 ruhsatsız tabanca,3 kurusıkı tabanca ve 19 adet fişek ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı.

Etiler Mahallesinde bıçak zoruyla bir kişinin cep telefonunu gasp etmeye çalışan 3 şüpheli suçüstü yakalandı.

Şehitkamil ilçesi Belkıs Mahallesindeki bir depoda yapılan aramada, bin 900 paket gümrük kaçağı sigara ve 25 kilo gümrük kaçağı çay, Şahinbey ilçesinin Karagöz Mahallesinde bulunan bir işyerinde yapılan aramada ise 530 paket gümrük kaçağı sigara olmak üzere, toplamda 2 bin 430 paket gümrük kaçağı sigara ve 25 kilo gümrük kaçağı çay ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir