• DOLAR 32.457
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2449.59
  • ...
MGK Sona Erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Milli Güvenlik Kurulu toplantısı (MGK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün başkanlığında Çankaya Köşkü`nde yapıldı.

Yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından yayımlanan MGK bildirisinde, yıl içerisinde vuku bulan olaylar ve bunlara karşı alınan tedbirlerin değerlendirildiği, ilave olarak alınabilecek tedbirler konusunda görüş ve önerilerde bulunulduğu belirtilerek, ``Dönem içerisinde icra edilen operasyonlarda elde edilen bilgiler ve teslim olanPKK`lilerin itirafları ile ele geçirilen silah, mühimmat ve malzemenin örgütün birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik niyet ve maksadını bir kere daha ortaya koyduğu vurgulanmıştır`` denildi.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde meydana gelen gelişmelerin de değerlendirildiği ifade edilen bildiride, ``Bu çerçevede Suriye`de devam eden çatışma ortamından duyulan kaygı dile getirilerek, barışçı bir çözüme yönelik olarak Türkiye ve uluslararası toplum tarafından ortaya konan çabanın artırılarak sürdürülmesinin gerekliliği vurgulanmıştır`` ifadeleri kullanıldı.

Bildiride, Irak`ta meydana gelen gelişmelerin değerlendirildiği kaydedilerek, şu görüşlere yer verildi:
``Ülkede muhalif gruplar arasında giderek artan gerilimden duyulan endişe dile getirilmiştir. Ayrıca Irak ile ikili ilişkilerimizin mevcut durumu ve geleceği de görüşülmüştür.``

Bu haberler de ilginizi çekebilir