• DOLAR 32.377
  • EURO 34.557
  • ALTIN 2378.28
  • ...
ABD öncülüğündeki koalisyon Irak'tan çekilmeye hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak, ülkeden Amerikan askerlerini çıkarmaya hazırlanıyor. Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'nin Askeri Sözcüsü Abdulkerim Halaf, bunun için gerekli plan ve mekanizmanın hazırlandığını duyurdu.

Halaf, "Kasım Süleymani, bizim konuğumuzdu ve hedef alınmaması gerekirdi." ifadelerini de kullandı. DEAŞ karşıtı koalisyon güçlerin Irak askerlerinin eğitimi amacıyla ülkede kalabileceklerini belirtti.

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi ise Amerika Birleşik Devletleri'nin Bağdat Büyükelçisi Matthew Tueller ile görüşmesinde, "Her iki ülke de yabancı askerlerin Irak'tan çekilmesi kararının uygulanması için birlikte çalışmalı" diyerek iş birliği vurgusu yaptı.

"Irak'ın egemenlik kararına saygı için ayrılma kararı verdik"

Uluslararası haber ajanslarında, Amerika Birleşik Devletleri öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Irak Operasyonlar Komutanlığı'na çekilmeye hazırlandıklarına dair resmi mektup gönderdiği iddia edildi. Mektupta "Irak'ın egemenlik kararına saygı için ayrılma kararı verdik." ifadelerinin yer aldığı öne sürüldü.

Irak Meclisi'nde dün gerçekleştirilen olağanüstü oturumda, oy çokluğuyla ABD ve diğer yabancı güçlerin ülkeden çıkarılmasına karar verilmişti.

Irak’ta istifa eden Başbakan Adil Abdulmehdi de bugün yaptığı açıklamada, Irak'ın yabancı kuvvetlerin ülkeden çıkarılması için yasal adımları ve prosedürleri hazırlama aşamasında olduğunu söylemişti.

Kaynak: TRT Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir