• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Bitlis`te Sosyal Market` Mağdur ve Muhtaçlara Umut Olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Bitlis belediyesinin, yardımsever işadamları tarafından kurulan Bitlis Işığı Derneği ile beraber "Sosyal Market" muhtaç ve mağdur ailelere umut oluyor.
 
Yaklaşık bir yıl önce projeyi başlattıklarını belirten Bitlis belediye başkanı Fehmi Alaydın, "Marketi açtığımızda gerek kendi arkadaşlarımızla gerek mahalle muhtarları ve imamlarımızın tespitleriyle Bitlis`te muhtaç ve mağdur 400 aileyi ilk etapta tespit ettik. Ve bu ailelere her ay düzenli bir şekilde giyim ve gıda yardımını yapmaktayız" dedi.
 
Yaklaşık 300 metre kare alanda açılan marketin iki bölümden oluştuğunu ifade eden Başkan Alaydın şu bilgileri verdi: "Bir bölümünde giyim diğer bölümünde gıda bulunmaktadır. Her ay düzenli olarak yaptığımız yardımlar puan usulüyledir. Yardım yaptığımız 400 ailenin her birine 75 puan yani 75 lira veriyoruz. Mağdur aile o ay ihtiyaç duyduğu gıda veya giyimini kendisi gelip almaktadır. Özellikle kış ayında ailelerin iki ayını birleştirerek vermeye başladık yani iki ayda bir 150 lira değerinde alışverişlerini yapabilirler. Bu iki ayı birleştirmemizin amacı kışın zor şartlarında ailelerimizin buraya kadar yorulmamasıdır. Dolayısıyla iki ayda bir gelip ihtiyaçlarını alan ailelerimizi servislerimizle evlerine kadar götürüp ücretsiz olarak evlerine teslim ediyoruz."
 
Aylık yardım miktarını aile nüfus sayısına göre minimum 75 liradan başlayıp 100 liraya çıkaracaklarını dile getiren Başkan Alaydın, "Bunu yapmakla nüfus sayısındaki dengeyi ve adaleti sağlamaya çalışacağız. 5 nüfuslu bir aileye en az 75 lira 9 nüfuslu bir aileye de 100 lira değerinde her ay düzenli olarak yardımda bulunacağız. Bu marketi açarken hayırsever işadamlarımızın bizlere destek vereceğini umuyorduk fakat istenilen desteği bulamadık daha çok belediyemizin imkanlarıyla bunu yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde gözümüzden kaçmış ve ulaşamadığımız, bize müracaatta bulunan 200 aileyi de bu sosyal marketimizden faydalandıracağız. Neticede bu mağdur aile sayısını 600 kişiye çıkaracağız. Bu yeterli mi tabiî ki yeterli değildir ne kadar işadamlarımız bizlere fazla destek olurlarsa biz de o kadar fazla muhtaç ve mağdur ailelere yardımda bulunuruz" diye konuştu.
 
Alaydın ayrıca, yardımlarının il merkeziyle sınırlı kalmayacağını bunu ilçelere de yayacaklarını söyledi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir