• DOLAR 32.314
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2279.904
  • ...
Ahmet Özal: Adli Tıp Raporu Güvenilir Değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal`ın oğlu Ahmet Özal, babasının ölümüyle ilgili Adli Tıp raporunun açıklanmasının ardından ilk kez kameraların karşısına çıktı.

İstanbul`da basın toplantısı düzenleyen Ahmet Özal, babasının zehirlendiği yönündeki iddiasını tekrarladı, laboratuvar verilerinin bu iddiasını destekler nitelikte olduğunu söyledi.

Ahmet Özal, Adli Tıp raporunun güvenilir olmadığını ifade etti; o dönemki Köşk personeli hakkında dava açabileceğini belirtti.
Haberin devamı ↓reklam

Özal, "Eğer babamın cinayeti çözülmezse bu derin yapı daha çok başbakan ve cumhurbaşkanı zehirler" dedi.

Ahmet Özal, savcılığın raporun bir kısmını açıklamasına tepki gösterdi ve kamuoyuyla bu raporun paylaşılması gerektiğini söyledi.

Aile olarak raporu talep edeceklerini ifade eden Özal, raporun hem yurtiçinde hem yurtdışında başka üniversitelerin Adli Tıp uzmanları tarafından da incelenmesi gerektiğini kaydetti.

Merhum cumhurbaşkanı Özal`ın vefat ettiği günden örnekler veren oğlu Ahmet Özal, babasının o dönemde yayınlanan bir fotoğrafını gösterdi.

Turgut Özal`ın Hacettepe Üniversitesi Hastanesi`ne giriş yaptığı esnada çekilmiş bir fotoğrafını gösteren Ahmet Özal, fotoğrafta babasının yanında iki korumasıyla ayakta olduğunu belirtti.

Ahmet Özal, ``Babam bazı uzmaların dediği gibi hastaneye gittiğinde ölmemişti, yaşıyordu`` diye konuştu. Babasının o dönemde hastaneye götürüldüğü ambulansı gösteren Özal, ``Bu ambulans çok eski bir ambulans, neden o gün o Köşk`teydi inanın bilmiyorum`` dedi.

Öte yandan Özal, ellerinde bulunan babasına ait saç tellerini önümüzdeki günlerde Adli Tıp Kurumu`na teslim edeceklerini söyledi.

Turgut Özal için hazırlanan Adli Tıp raporunda, Özal`ın naaşında bazı zehirli maddelere rastlandığı, ancak bu zehrin ölüme neden olacak miktarda olmadığı tespitine yer verilmişti.

 

 

Ahmet Özal, "Rahmetli vefat ettiğinde ambulans yoktu. Hacettepe`ye götürüyorlar kimse yok. Ben size birşey söyleyeyim. Babamın hastaneye geldiğinde öldüğünü söylediler. Şimdi size bir fotoğraf göstereceğim. Bu fotoğraf babamın hastaneye girdiğinde yaşadığını gösteriyor. Ölmüş bir insan adım atamaz. Adım atıyor. Başı dik. Biri bunu bana izah etsin." dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir