• DOLAR 32.503
  • EURO 34.723
  • ALTIN 2406.998
  • ...
"Elektrik kesintileri kangren haline geldi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, 2019 yılını değerlendirmek üzere kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bir otelin toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda Yıldız, yapmış oldukları çalışmalara değindi. Toplantı sonunda bir gazetecinin elektrik sorunu ile ilgili sorusunu cevaplayan Yıldız, kentteki elektrik sorununun kangren haline geldiğini ifade etti.

 

Elektrik kesintilerinden şikâyet edildiği esnada elektrikler kesildi

Toplantının başında 2019 yılını değerlendiren Yıldız, soru-cevap kısmında bir gazetecinin "Şanlıurfa'nın en büyük sorunlarından biri elektrik sorunu olmuştur. Günde 7-8 saat şehir merkezinde elektrik kesintileri yaşanıyor. Sizlerin bu sorun ile ilgili seçim zamanında verdiğiniz vaatler var." sorusunun ardından konuşmaya başlayan Yıldız'ın konuşması sırasında elektriklerin kesilmesi salonda gülüşmelere neden oldu.

"Şu anki alt yapı mevcut ihtiyacı karşılamıyor"

Kentteki elektrik sorununu gerekli makamlara ilettiklerini belirten Yıldız, "Elektrik bir kangren haline gelmiş durumda. Göreve geldikten sonra gerekse de önceki dönemde her platformda DEDAŞ ile ilgili şikâyetlerimizi dile getirdik. Aynı süreçte Bakanlarımız ve Milletvekillerimiz, bu sorunu Bakanlar Kurulu'na götürerek, bölgede yaşanan, sadece ilimiz ile ilgili değil, bölgedeki elektrik sorununu da aktardık. Bizler Enerji Bakanı'mızı ve DEDAŞ yetkililerini ziyaret ettiğimiz zaman bize, 'Kayıp, kaçak' oranından bahsettiler. Biz de onlara 'Kimin varsa kayıp-kaçağı, gidin onun elektriğini kesin. Tümden bir şehri ve bölgeyi kaçak oranı yüksek olarak gösteremezsiniz.' diye kendilerine şikâyetlerimiz oldu. Bize şunu ifade ettiler: '2021 yılına kadar alt yapıyı güçlendireceğiz. Şu anki alt yapı mevcut ihtiyacı karşılamıyor.' 1980'li yıllardan kalan bir alt yapıyla, o zamanki ihtiyacı düşünün bir de şu anki sarfiyatı düşünün. Bu alt yapının bunu kaldırması mümkün değildir. Biz konuyu Bakan beyin huzurunda dile getirdiğimiz zaman, Bakan Bey de kendilerini aradı. Bakan Bey'den DEDAŞ'a aktarılan ödeneğin de artırılmasını istemiştik ki alt yapı çalışmaları bir an önce tamamlansın ve elektrik kesintileri merkez ve kırsalda kalmasın." şeklinde konuştu.

"İkide bir şehir merkezinde elektriklerin kesilmesi bizi rahatsız etmektedir"

Kent merkezindeki elektrik kesintilerinin kendilerini rahatsız ettiğini belirten Yıldız, "Vatandaşlarımızın bu sorun ile ilgili olarak bir rahatsızlığının olmasını istemiyoruz. Bu dönemde ikide bir şehir merkezinde elektriklerin kesilmesi bizi son derece rahatsız etmektedir. Milletvekillerimizin tamamı, MKYK üyemiz ve Büyük Şehir Belediye Başkanımız ile birlikte bu sorunun takipçisiyiz. Geçen hafta Büyük Şehir Belediye Başkanımız Ankara'daydı. Orada gittiği ilk kurum elektrik kesintiler ile ilgili Dicle Elektrik'ti. Biz de önümüzdeki ay Ankara'ya gitmeden önce Bakan Beyle bir görüşme talebimiz olacak. Konuyu bizzat kendisine ileteceğiz. Alt yapıya yapılan yatırım hizmetinin bir an önce tamamlanmasını isteyeceğiz. Konu bizim de gündemimizde. Biz de bu konudan çokça rahatsızız, bu konunun takipçisi olacağız." diye konuştu. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir