• DOLAR 32.528
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2491.726
  • ...
SON DAKİKA
Denetimlerde aranan 101 şüpheli yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuyla ilgili Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kent genelindeki asayiş uygulamalarının ve denetimlerinin devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda merkez asayiş uygulamalarında, 12 şüpheliye uyuşturucu, 20 şüpheliye hırsızlıktan, 50 şüpheliye de Kabahatler Kanunu'ndan işlem yapılırken, aranan 101 şüphelinin de yakalandığı bildirildi.

Denetimlerde, ruhsatsız silah ve tüfek, uyuşturucu madde, çalıntı araç ve motosiklet ile çeşitli çalıntı malzemeler ele geçirildi.

Kapkaç şüphelisi tutuklandı

Nizip ilçesinde son bir ay içerisinde farklı adreslerde yüzleri kapalı iki motosikletli şüphelinin yaptığı 6 ayrı kapkaç olayının aydınlatılmasına yönelik yapılan çalışmalarda ise, kimliği tespit edilen ve adresi belirlenen şüpheli düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Motosiklet çalan 2 şüpheli yakalandı

Öte yandan, Nizip ilçesinde gerçekleştirilen trafik uygulamalarında, 512 kişinin GBT sorgusu yapıldı. 16 aracın kontrol edildiği uygulamalarda, bir araca idari para cezası uygulanırken, 4 yoklama kaçağı şahsa işlem yapıldı.

6 motosikletin trafikten men edildiği uygulamalarda, ele geçirilen bir adet ruhsatsız tabanca ve bıçak ile şase numarası silinmiş 2 adet motosikletle ilgili olarak 2 şüpheli gözaltına alındı.

Şahinbey ilçesinde meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili başlatılan çalışma kapsamında 8 şüpheli, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Akyol Mahallesinde ise şüphe üzerine durdurulan A.K. isimli şüphelinin yapılan GBT sorgulamasında, şüphelinin hırsızlık suçundan arandığı tespit edildi. Gözaltına alınan şüpheli, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Şehitkamil ilçesinin Göztepe, Selimye ve Gaziler mahallelerinde meydana gelen hırsızlık olaylarının aydınlatılması ve hırsızlık şüphelilerinin yakalanmasına yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında hırsızlık olaylarının şüphelisi olan ve çok sayıda suç kaydı bulunan M.B. isimli şüpheli ile K.Y. ve E.I. isimli şüpheliler, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Şehitkamil ilçesi Seyrantepe Mahallesinde meydana gelen motosiklet hırsızlığı olayı ile ilgili başlatılan çalışmalar kapsamında hırsızlık olayının şüphelisi olan O.K. isimli şüpheli, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şahinbey ilçesi Kolejtepe Mahallesinde şüphe üzerine durdurulan 2 şüphelinin yapılan üst aramasında bir adet ruhsatsız tabanca ele geçirilirken, şüpheliler gözaltına alındı.

İslâhiye ilçesinde yeni çevreyolu Yeniköy kavşağında durdurulan kamyonda yapılan aramada, bin 670 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilirken, araç sürücüsü Z.A. isimli şüpheli gözaltına alındı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir