• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Mahallemize öncelikli olarak okul yapılmasını istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

40 bin nüfus ve 8 bin seçmeniyle Adıyaman merkeze bağlı Karapınar Mahallesi'nin yıllardan beri hizmet alamadığını belirten Mahalle Muhtarı Mehmet Çıra hizmet beklediklerini ifade etti.

Mahallede özellikle okula ihtiyaç duyduklarını dile getiren Çıra, "Mahallemizin çok sorunları var. Ancak ilkokul ve ortaokula çok ihtiyacımız var. Sağlık ocağına ihtiyacımız var fakat şu anda ilkokul ve ortaokul daha önceliklidir. Park ve bahçeye de çok ihtiyacımız var. Mahallemizde yeşil alan var fakat değerlendirilmiyor. 4-5 defa müracaatta bulunduk fakat bir sonuç alamadık." dedi.

 

"Yolların çok eski ve bozuk olması sıkıntılara neden oluyor"

Mahalledeki alt yapının oldukça eski ve yolların çok bozuk olduğundan yakınan Çıra, "Mahallemize yıllardır hizmet yapılmıyor. Mahalleli olarak yollardan çok şikayetçiyiz. Yollarımızın ve kaldırımlarımızın bir an önce yapılmasını istiyoruz. Kışın yağmur yağdığı zaman yollar göle dönüyor. Biriken sular araçların etkisiyle vatandaşların ıslanmasına neden olduğundan sıkıntılar yaşanıyor. Kaldırımların bir an önce yapılmasını istiyoruz, yolların bozuk olması vatandaşı son derece rahatsız oluyor." şeklinde konuştu.

"Parklardaki güvenlik sorunun ortadan kaldırılmasını istiyoruz"

Mahallede park ihtiyacı olduğunu söyleyen Çıra "Mahallemizde yeşil alan ve park sıkıntımız var. Mahallemizde park ve bahçe olacak alanlarımız var fakat bu alanların değerlendirilmesi gerekiyor. Parklardaki güvenlik sorunun ortadan kalkması için özellikle bu alanlara kamera güvenlik sisteminin takılması gerekiyor." ifadelerini kulandı.

"Okul sorununun bir an önce çözülmesi gerek"

Çıra, "Mahallemizde bulunan Yüzüncü Yıl İlkokulu ve Erdemir Lisesi için okul müdürleriyle görüştük. Yüzüncü Yıl İlkokulu için binanın çürük raporu var, oranın yıkılması gündemdedir. Oradaki öğrencileri Erdemir Lisesi'ne almak istedik ama orada da bir sıkıntı ortaya çıktığı için ilkokulumuzu oraya taşıyamadık. Vatandaşlarımız öğrencileri mahallede dışındaki okullara kayıt ermek zorunda kaldığından mağduriyetler yaşanıyor." şeklinde konuştu.

"Belediye otobüslerinin mahallemizden geçmesini istiyoruz"

Belediye otobüslerinin mahalleden geçmesini talep ettiklerini belirten Çıra "Mahallelimiz Araştırma ve Eğitim Hastanesi'ne direk gidemiyorlar. Belediye otobüsleri Bulvar ve 3. Çevre yolu üzerinden gittiğinden Mahalleli olarak bu hizmetten tam olarak faydalanamıyoruz. Belediye Başkanımızdan otobüslerin mahallemizden geçmesi için talepte bulunduk. Bugüne kadar nereye başvurduysak bir sonuç alamadık. Bir araç mahallemizden geçse mahalleli rahat edecektir." dedi.

"Mezarlıklarımızın bakıma ve çevre düzenlemesine ihtiyacı var"

Mahallede bulunan mezarlığın bakımsızlığından şikâyet eden Çıra şöyle devam etti:

Mahallemizde bulunan mezarlığın sorunları var. Belediyemize ait diğer mezarlıklara ve mahallemizde bulunan mezarlıklara baktığımız zaman arada çok fark var. Mezarlık içerisinde elektrik, idare binası, çevre düzenlemişi konularında ciddi sıkıntıları vardır. Bu sıkıntıların bir an önce giderilmesi gerekiyor.

"PTT şubesi yetersiz"

Mahallede kurulan PTT şubesinin hizmet noktasında yetersiz kaldığını belirten Çıra, "Tek bir personel hizmet vermeye çalıştığından yetersiz kalıyor. İşlem yapmak isteyen vatandaşalar uzun kuyruklar oluşturuyor. Yaşlılarımız var, bayanlarımız var… çocuklarını evde bırakıp orada sıra beklemek zorunda kalıyor. En az 3 personelin çalışması gerekiyor ki hizmet edebilsinler." ifadelerini kullandı.

Gençlerin vakit geçirebilmeleri için sosyal alanların yapılması gerektiğini belirleyen Çıra, "Gençlerimiz kahvehanelerde vakit geçireceklerine sosyal alanlarda vakit geçirseler orada güzel bir eğitim alırlar, kitap okurlar." şeklinde konuştu.

"Tehlikelerinden dolayı elektrik hatlarının yer altına alınmasını istiyoruz"

Elektrik tellerinin yer altına alınması gerektiğini belirten Çıra "Yüksek Gerilim hatları evlerin çok yakınından gittiği için vatandaşlar rahatsız oluyor. Mahallemizde kurulan semt pazarına kapalı bir alan yapılsa vatandaşlarımız karda kışta rahat eder. Pazarlar kalktıktan sonra temizlik yapılıyor ama yollar bozuk olduğundan yollarda istenilen temizlik tam anlamıyla yapılamıyor." dedi.

"Mahallemizde trafik anlamında ciddi sıkıntılar var"

Mahalle sakinlerinden Mehmet Doymaz ise, "Mahallemizde bulunan Merinos Taziye evi önünde araçların yavaşlaması için setlerin yapılması gerekiyor. Mahallemizde trafik anlamında ciddi sıkıntılar var. Karapınar yolunda hız kontrolü için radar kurulmasını istiyoruz. 9 yaşındaki bir çocuğa araç çarptı ve çocuk hayatını kaybetti." dedi.

Mahalle sakinlerinden Abuzer Kapıcı, "Mahallemizde birçok sıkıntımız var. Bu sıkıntıların giderilmesini istiyoruz. Mahallemizin ihtiyaçlarının giderilmesi gerekiyor. Yollarımız ve kaldırımlarımızda sıkıntılarımız var." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir