• DOLAR 32.482
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2440.958
  • ...
Adalet Bakanlığında Mavi Marmara Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Adalet Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun, Mavi Marmara Gemisi`ne yapılan baskınla ilgili olarak bakanlığın, soruşturma izni verip vermediğine ilişkin sorusu üzerine açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu`nun sorusunun hatırlatıldığı açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nın yürüttüğü soruşturmanın devam ettiği belirtilerek, Soruşturma sonucuna göre başvuru üzerine Bakanlığımızca gerekli işlemler yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.

"Kasten adam öldürmek, kasten adam öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, mala zarar verme, haberleşmenin engellenmesi ve işkence" suçlarından başlatılan soruşturmanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından alınan bilgiye göre, mağdur sayısının çokluğu nedeniyle kesin adli tıp raporları henüz tamamlanamamıştır. Ayrıca olayda sorumluluğu bulunan şüphelilerin ve bu kişilere emir verenlerin açık kimlik ve adreslerinin tespiti ile diğer bilgi ve belgelerin toplanması çalışmalarının devam ettiği bildirilmiştir." Denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın sonucunda yargılama yapılabilmesi için TCK`nın 13. maddesine göre Adalet Bakanlığının talebine gerek görülmesi halinde bakanlığımıza müracaat edilecek ve bu aşamadan sonra bakanlığımız yargılama talebinde bulunabilecektir.

Sonuç olarak Mavi Marmara olayı hakkında bakanlığımızca yargılama talebinde bulunulabilmesi için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın tamamlanması gerekmektedir. Soruşturma tamamlanmadan bakanlığımızın yargılama talebinde bulunması hukuken mümkün değildir. Bu nedenle şimdiye kadar bakanlığımıza yargılama izniyle ilgili herhangi bir başvuru yapılmamıştır. Soruşturma sonucuna göre, başvuru üzerine, bakanlığımızca gerekli işlemler yapılacaktır."

İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir