• DOLAR 32.489
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2433.765
  • ...
Evren: `Pişman Değilim. Yine Yapardım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL -Soruşturma kapsamında dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Hüseyin Görüşen`e ifade verdi. Yaklaşık 3.5 saat süren ifade alma sürecinde Evren`e Başsavcıvekili Görüşen`in sadece 12 Eylül öncesiyle ilgili sorular yöneltildiği öğrenildi.


Edinilen bilgiye göre, Başsavcıvekili Görüşen`in “Pişman mısınız” sorusuna Evren, “Pişman değilim. Ülkenin o şartlarında yine yetkili olsam yine bu işi yapardım, pişman değilim. Günde 20-30 kişinin öldüğü olaylar oluyordu” dedi. Evren`in 12 Eylül darbesi öncesindeki olaylarına ilişkin hatırlatmalarda bulunduğu ifadesinde, “Ülkede bir eski başbakan Nihat Erim ölmüştü. Bir orgeneral, emekli Oramiral Kemal Kayacan ölmüştü” dediği belirtildi.

-"ZORUNLU KALDIK"-

Evren`in Başsavcıvekili Görüşen`e ülke yönetimine el koymak istemediklerini, bu nedenle olayların durulması için uzun süre beklediklerini ifade ettiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Evren`in 3.5 saat süren ifadesinde, “Ülkede Meclis çalışamaz haldeydi, her gün olaylar oluyordu zorunlu kaldık” değerlendirmesinde bulunduğu belirtildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir