• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
​  Siyer Yarışması'na destekler devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, beraberlerindeki partililer ile birlikte Batman Peygamber Sevdalıları Derneğini ziyaret etti.

Batman Peygamber Sevdalıları Derneği Genel Sekreteri Mehmet Emin Uras ile yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan HÜDA PAR heyeti, çalışmalarıyla ilgili dernek yetkililerinden bilgi aldı.

Ziyarette kendilerine verdikleri destekten ötürü Durmaz ve beraberindeki HÜDA PAR heyetine teşekkür eden Batman Peygamber Sevdalıları Derneği Genel Sekreteri Mehmet Emin Uras, yarışmaya yoğun bir katılımın gösterildiğini, bunun kendilerini sevindirdiğini söyledi.

 

Durmaz ile beraberindeki HÜDA PAR heyeti daha sonra Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Onu Oku, Onu Yaşa" sloganıyla 2 Şubat 2020'de düzenlenecek umre ödüllü Siyer Yarışması'na katılmak üzere kendilerine verilen başvuru formunu doldurarak kayıtlarını yaptılar.

Kayıtlarının ardından açıklamalarda bulunan M. Şerif Durmaz, Peygamber Efendimizin toplum tarafından tanınmaya çok ihtiyacının olduğunu belirterek, Siyer Yarışması gibi çalışmaların toplumun nebevi mesajla tekrardan buluşması adına çok önem arz ettiğini söyledi.

"Toplumun menfaatini gözetleyen çalışmalar çok anlamlıdır"

Yarışmaya Gençlik Kolları Başkanlığından da oluşan bir heyetle birlikte kaydolduklarını belirten Durmaz, "Her sene Peygamber Sevdalıları düzenli bir şekilde Siyer Yarışması'nı düzenlemektedir. Bizler de her sene olduğu gibi bu sene de Siyer Yarışması'na kayıt yapmak için derneği ziyaret ettik, gençlerimizle beraber yarışmaya kaydımızı yaptık. Bu vesileyle Peygamber Sevdalılarını toplumun menfaati için yapmış oldukları bu güzel ve anlamlı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Çalışmalarının ve başarılarının devamını diliyorum." dedi.

"Nebevi mesaj toplumun sorunlarını çözmeye yarayacaktır"

Peygamberin sünnetinin toplum arasında azalmasıyla birçok sorunun baş gösterdiğini vurgulayan Durmaz, "Mevcut çok sorunumuz var. Toplum ahlaktan çok uzaklaşmıştır. Bunun sebepleri ciddi bir şekilde araştırılması gerekmektedir. Toplum ne zamanki Peygamber ahlakından uzaklaştı, Peygamberin nebevi mesajından uzaklaştı o zaman sorunları da arttı. O yüzden siyer yarışmaları ve benzeri çalışmalar toplumun nebevi mesajla tekrardan buluşması adına çok önemlidir. Nebevi mesaj toplumun sorunlarını çözmeye yarayacaktır." diye konuştu.

"Sorunların sebebi Peygamberin ahlakından uzaklaşmamızdır"

İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıların Peygamberin nebevi metodundan uzaklaşmaktan kaynaklandığına dikkat çeken Durmaz, "Şu anda özellikle İslam coğrafyasında yaşanan birçok sıkıntı var, savaş var. Bir düşünelim bunların sebepleri nelerdir? Bunların sebepleri İslam'dan, Peygamber ahlakından ve nebevi mesajdan uzaklaşmamız değil midir? Evet. Ciddi manada düşündüğümüzde bu sorunların sebebinin Peygamber efendimizin ahlakından uzaklaşmamız olduğunu söyleyebiliriz. O yüzden bugün özellikle yaşadığımız sorunların çözümü için, toplumun bu sıkıntılardan kurtulması için Peygamberin nebevi mesajına çok ihtiyaç vardır." ifadelerini kullandı.  

"Peygamberi tanımak kadar tanıtmak da çok önemlidir"

"Hep beraber bu nebevi mesajın toplumun arasında yer bulması için çalışmalarımızı sürdürmek zorundayız" diyen Durmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün Peygamberi tanımak çok önemli olduğu gibi Peygamberi tanıtmak da çok önemlidir. Özellikle Peygamberi tanıyan insanlara da ciddi manada görevler düşmektedir. Peygamberi tanımayanlara Peygamberi tanıtmak, Peygamberi tanıyanların üzerine görevdir. Siyer yarışmaları gibi yarışmalar da Peygamberin tanınmasına, ahlakının örnek alınmasına vesiledir. O yüzden özellikle bugün siyer yarışmasına giren insanlar, Peygamberin hayatını öğrenenler, Peygamberin ahlakıyla ahlaklanan Müslümanların üzerine düşen görevlerden bir tanesi de, Peygamberi topluma tanıtmaktır. İnanıyoruz ki, Peygamber toplum tarafından tanındıkça, Peygamber ahlakı toplum tarafından örnek alındıkça mevcut sorunların tümü de çözüme kavuşacaktır." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir