• DOLAR 32.593
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2456.414
  • ...
Adana'da hoparlörden vatandaşlar uyarılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu gece başlayıp yarın gece saatlerine kadar devam edecek olan sağanak nedeniyle Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden uyarı yapıldı.

Yapılan uyarının ardından şehrin birçok noktasındaki cami ve polis araçlarının hoparlöründen vatandaşların dışarı çıkılmaması yönünde uyarılar yapıldı.

Yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi: "Kozan kaymakamlığından duyurulur; meteorolojiden alınan bilgiye göre Adana ve ilçemizde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların bu gece saatlerinden itibaren yarın gece geç saatlere kadar çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli olması önemle rica olunur."

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün de il genelinde gece yarısı başlaması beklenen sağanak nedeniyle metrekareye 50- 100 kilogram yağış düşeceğinin tahmin edildiğini duyurdu.

Kozan ilçesinde bazı yollar kapandı

Antalya-Konya Karayolu'nun geçiş noktasında bulunan Akseki ilçesindeki 1825 rakımlı Alacabel mevkiinde kar etkili oldu. Etkili olan kar nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı.  

Kar kalınlığının yaklaşık 20 santimetreyi bulduğu bölgede Karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor.

İl genelinde hafta başında etkili olan sağanak nedeniyle merkez 4 ilçe ile çevre ilçelerde su baskınları ve sel felaketi meydana gelmişti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir