• DOLAR 32.6
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2502.485
  • ...
Almanya'da "Yetimlerle Dayanışma Gecesi" düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli, Almanya'nın Mannheim kentinde, tüm gelirleri yetim, öksüz ve muhtaçlara bağışlanmak üzere "Yetimlerle Dayanışma Gecesi, İlahi Konseri" düzenledi.

Konsere, Avrupa’da yaşayan sanatçılar; Murat Yaman, Muhammed Edip, Mehmet Zeki, Fethi Ahmet Şeker ve Abdussamed Şener’in yanı sıra, Türkiye’den M. Ali Oğuz, Derviş Madsor ve Sedat Uçan katıldı.

Programa, konuşmacı olarak Türkiye’den gelen Gazeteci-Yazar Özkan Yaman katıldı.

Avrupa’nın çeşitli ülke ve şehirlerinden gurbetçi hayırseverlerin katıldığı programda, yetim ve muhtaçlara katkı sunmak amacıyla ailelerin hazırladığı ev yemeklerin sunulduğu kermese, katılımcıların yoğun ilgi gösterdikleri görüldü.

Programa gelen bir hayırseverin, gönüllü olarak bir katılımcıyı umreye göndereceğini belirtmesi üzerine, salona giriş kapısında çekiliş için numara dağıtıldı.

Sunuculuğunu Abdussamed Şener’in yaptığı program, Muhammed Edip’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın Almanca selamlama konuşmasını, Avrupa Yetim Eli Karlsruhe Temsilcisi Seyyit Yılmaz yaptı.

Daha sonra programın zengin sanatçı kadrosundan Fethi Ahmet Şeker mikrofona geçerek ilahi seslendirdi.

Ardından sırasıyla İngiltere'den katılan Mehmet Zeki, Abdussamed Şener ve Muhammed Edip ilahilerini seslendirdiler.

Semazen gösteriminin ardından Avrupa Yetim Eli’nin dünya çapında icra ettiği yardım faaliyetlerini konu alan sinevizyon sunumu yapıldı. 

Avrupa Yetim Eli Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, programda yaptığı konuşmada, "Bu programı düzenlemedeki amacımız, siz hayırseverleri, yetim fakir ve muhtaçlara yardım yardım konusuna motive etmek, yaptığınız katkıların nerelere ulaştığını sizlere anlatmaktır." dedi.

2019 yılı içerisinde Türkiye’nin doğusu batısı demeden her bölgesinde binlerce yetim ve ihtiyaç sahibine çeşitli yardımlarda bulunduklarını belirten Ateş, "Özellikle Afrika kıtasındaki yetim ve muhtaçlara yardıma ağırlık veriyoruz. Çünkü biliyorsunuz Afrika, varlığın yok olduğu, yokluğun var olduğu bir coğrafyadır. Sadece Nijerya‘da bir buçuk milyon yetim çocuk bulunuyor. Oradaki en büyük sorunların başında da su sıkıntısı yer alıyor. Bizler siz hayırseverler ile bu perişan insanlar arasında köprü görevi görerek, Afrika kıtasındaki çeşitli ülkelerde 200 bin insana temiz su ulaştırdık. Ayrıca katarakt ameliyatları ile tedavi olma imkanı olmayan yüzlerce muhtacı, karanlıktan aydınlığa kavuşturduk." şeklinde konuştu.

2020 yılı projelerinden de söz eden Ateş, "Önümüzdeki yılda eğitim projemizi hayata geçireceğiz inşallah. Bu kapsamda Kur'an Kursları ve medreselerde İslami eğitim gören talebelere, kırtasiye malzemesi, giyim, yakacak ve iaşe yardımı yapmayı öngörüyoruz. Bunun için de siz hayırseverlerden katkı yapmalarınızı bekliyoruz." diyerek konuşmasına son verdi.

Daha sonra programa Türkiye’den katılan ilahi ses sanatçılarından M. Ali Oğuz ile Derviş Madsor ilahi ve ezgilerini seslendirirken, katılımcıların coşkusu gözlerden kaçmadı.

Verilen yarım saatlik aranın ardından program, Avrupa Vuslat İlahi grubunun Kürtçe ve Türkçe ilahiler ile fakir ve muhtaçlara yardımın önemini anlatan tiyatro gösterimi ile devam etti.

Konuşmasını yapmak üzere mikrofona geçen Gazeteci-Yazar Özkan Yaman, bu buluşmaların sıradan programlar olmadığını belirterek, "Bu buluşmalar çok anlamlıdır. Çünkü kıyamete yakın, ahir zamandayız. O yüzden daha çok bir araya gelmemiz, birlik olmamız lazım. Çünkü insanların bizlere ihtiyacı var. Afrikalılar, Sudanlılar, Yemenliler, Filistinliler, Suriyeliler, umut bağladıkları bizden yardım bekliyorlar." dedi.

Yaman konuşmasına devamla, "Bakın bizler bu programın ardından rahat evlerimize gideceğiz ama nice coğrafyada yetim ve muhtaçlar aç yatacak. Nice insanoğlunun, nice baba çocuğunun ölüm haberini alacak. Bunları unutmayalım. Unutmayalım ki mazlum, yetim, fakir ve muhtaçların hepsi bize emanettir, onlardan sorumluyuz. Unutmayın Afrika'da açılan onlarca kuyudan o insanlara temiz su akarken, sizlere de Allah’ın rahmeti akıyor." ifadelerini kullandı.

Program Türkiye’den katılan sanatçı Sedat Uçan’ın seslendirdiği ilahilerin ardından, yapılan çekilişte, Ömer Atlı adlı katılımcı, Umreye gitme hakkı kazandı.

Program sanatçıların toplu halde okuduğu İsm-i A’zam duasıyla son buldu. (Abdurrahman Uğurlu- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir