• DOLAR 32.555
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2443.801
  • ...
Haber Yetkilileri Harekete Geçirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - İlke Haber Ajansı`nın, Diyarbakır`da özellikle kış aylarının gelmesi ile sıklaşan elektrik kesintilerinin halkı mağdur ettiği yönündeki haberlerinin ardından Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ) elektrik kesintileri ile ilgili bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın toplantısında konuşan DEDAŞ Genel Müdürü Muharrem Kalkan, şubata kadar sıkıntıları en asgari seviye indireceklerini söyledi.
 
Elektriklerin aşırı yüklenmelerden kaynaklandığını savunan Kalkan,"Aşırı yüklenme Trafo Merkez(TM) kapasitesini zorlamaya başladığı gibi bazı fiderlerimizi (Enerji çıkış noktası) ise kapasitelerinin üzerinde çalıştırma zorunluluğunu doğurmuştur. Ancak bir fiderin kapasitesinin üzerinde çalışması hem gerilim düşümüne hem de o fider de termik zorlanmadan dolayı kopmalara ve büyük hasarlara neden olmaktadır. Sonuç itibariyle toplam 513 MW üzerinden sadece 40 MW civarında bir kesinti yapmaktadır" diye konuştu.
 
Yeni elektrik hatları yapılacağını söyleyen Kalkan,"2012 yılında TM3 adlı indiriciden 2 tane yeni hattın tesis çalışmaları devam etmekte olup hattın geçtiği Dökmetaş Köyündeki kamulaştırma ve mülk sahiplerinin itirazları sebebiyle, bu hatların devreye alınması işlemi kış gelmeden bitirilememiştir. Konuyla ilgili yasal zorlamaya değil iknaya dayalı iş yapma yolu seçilmiş ancak şu ana kadar netice alınamamıştır. Her ne olursa olsun bu hatlar yapılacak ve devreye alınacaktır. Hattın devreye alınmasıyla 60 MW kapasiteli yeni fiderler ve şu anda kullanamadığımız 100 MWA`lık TEİAŞ Kurulu gücü devreye girecek neticesinde de kesintiye gerek kalmayacaktır. Bu çalışmaları da 2013 Şubat ayına kadar bitirmeyi planlıyoruz" dedi.
 
Son olarak Kalkan,"Gündemde olan elektrik kesintileri ile ilgili herkesin gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini" söyledi.
(M.Sait Adiyaman/Sedat Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir