• DOLAR 32.289
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2414.117
  • ...
Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep savunmasının Türkiye'nin milli ve kurtuluş mücadeles
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende, meydandaki anıta çelenk konuldu. Daha sonra ise İstiklal Marşı okundu ve anıttaki Türkiye bayrağına İstiklal Madalyası takıldı.

Törende daha sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep'in Kurtuluşunun 98'inci yıl dönümü nedeniyle gönderdiği kutlama mesajı okundu.

Tören kapsamında, günün anlam ve önemine binaen öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu törende bir konuşma Gaziantep Valisi Davut Gül de kentin savunmasının Gaziantep için önemli olduğu kadar Türkiye'nin milli ve kurtuluş mücadelesine de ışık ve umut olduğunu vurguladı.

Gül, “Herkesin takdir ettiği bir yönü var ki bu şehir kendi imkanlarıyla bu mücadeleyi başlatmış o günkü nüfusunun dörtte biri şehit düşmüş, kalanlarının da tamamının gazi olup Gazi meclis tarafından 'gazilik' unvanı verilen tek şehirdir. Bunun kadar bir önemli olan bu mücadeleyi, sıfırdan başlayarak, yoklukla mücadele ederek, fakirlikle mücadele ederek, ölümle mücadele ederek, açlıkla mücadele ederek vermiştir ve bugün 98 yıl sonra geldiği noktada parmakla gösterilen, gelişimini tamamlayan, yükselen bir şehir haline gelmiştir. İhracatının ithalatından fazla olduğu, bölgesinde parmakla gösterilen ve çevre illere olduğu kadar çevre ülkelerin şehirlerine de örnek olan bir şehir haline geldik. Çok şükür bu Gazianteplilerin çalışkanlığının ve 98 yıl önceki ruhla yaptıkları mücadelenin sonucudur.” dedi.

Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarına Allah'tan rahmet dileyen Gül, “Gazilerimize ve hayatta olanlara sağlık, sıhhat, afiyetler diliyorum. 98 yıl önceki ruhla bir kez daha gerekli olduğunda bu mücadeleye, dosta düşmana karşı kaldığımız yerden devam edeceğimizi hatırlatıyor, kurtuluş günümüzün kutlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Vali Gül'ün konuşmasının ardından Gaziantep Savunması'nın 6317 şehidinin anısına gökyüzüne kırmızı balonlar bırakıldı.

Buradaki törenin ardından ise Vali Gül ve beraberindekiler, kortej halinde Yeşilsu Parkı'ndaki Şehitler Abidesi'ne yürüyerek şehitliğe karanfil bıraktı.

Abide de Antep savunması şehitleri için 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı askerleri tarafından saygı atışı yapıldı. Tören İl Müftü Yardımcısı Mehmet Güneş’in yaptığı dua ile son buldu.

Törene Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osman, Gaziantep milletvekilleri, kent protokolü, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir