• DOLAR 32.325
  • EURO 34.725
  • ALTIN 2414.288
  • ...
Resulayn'da insani yardım çalışmaları sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye ve Suriye Milli Ordusu (SMO) tarafından 9 Ekim 2019 tarihinde Fırat'ın doğusuna yönelik gerçekleştirilen "Barış Pınarı Harekâtı" ile kontrol altına alınan Resulayn'da, insani yardım kuruluşlarının çalışmaları devam ediyor.

AFAD, Kızılay, Diyanet İşleri Başkanlığı, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu, İHH, Sadaka Taşı, Ataa Derneği tarafından hazırlanan gıda ve hijyen kolileri, Resulayn'da, asker kontrolü altında halka dağıtıldı.

 

İLKHA muhabirinin de katıldığı yardım çalışmaları ile ilgili bilgi veren Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, "Yaklaşık 2,5 aydan beri Resulayn ve Tel Abyad'da, güvenlik güçlerimiz, Barış Pınarı Harekâtı ile bu bölgeyi güvenli hale getirdi. İnsanlara burada yaşama imkânı sağlamış oldu. Biz de zaman zaman bu bölgede, AFAD ve Kızılay ve diğer sivil toplum kuruluşları ile birlikte, bu bölgelere insani yardım ulaştırıyoruz. Bugün de insani yardım kuruluşları ile birlikte, bu kardeşlerimizin sofralarına bereket ve gönüllerine sevinç olacak insani yardım malzemelerini ulaştırdık. Başta gıda olmak üzere hijyen malzemeleri ve ekmek yardımında bulunduk. Bu yardımlarda katkısı ve emeği olan herkese teşekkür ederim." ifadelerini kullandı. 

İHH Şanlıurfa İnsani Yardım yetkililerinden Mahmut Aslan da "Barış Pınarı harekâtından sonra güvenliğin sağlandığı bölgelere İHH İnsani Yardım Vakfı olarak yardımlarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Bugün de Suriye'nin Resulayn ilçesindeyiz. Buradaki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize gıda kolisi, hijyen paketi ve ekmek ulaştırdık. Rabbim hayır sahiplerinden razı olsun. Allah kabul eylesin." şeklinde konuştu.

Sadaka Taşı Derneği Yetkilisi Ali Yeşil ise yardım çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sadaka Taşı Derneği olarak, Barış Pınarı Harekâtı ile barışın geldiği Resulayn ilçesindeyiz. Gıda ve hijyen paketi dağıtımlarımız devam ediyor. Bundan sonra da devam edecek." dedi.

Barış Pınarı Harekâtından sonra neler oldu

İçme suyu şebekesi ve elektriğin olmadığı kentte Türkiye tarafından yapılan yardımlar aralıksız devam ediyor.

Yapılan yardımlar kapsamında; Türkiye ve Suriye Milli Ordusu tarafından Resulayn kırsalında meskûn mahal operasyonları ile PKK/YPG-PYD tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcılar, sığınak ve tüneller imha edildi.

Türkiye'nin desteğiyle Resulayn'da 25 üyeli yerel meclis oluşturuldu. Yerel meclis, şehrin yeniden normale dönmesi için çalışmalara başladı.

Savaştan dolayı tahrip olan Resulayn Devlet Hastanesi, onarılarak hasta kabulüne başladı. AFAD koordinesinde günlük 70 bin ekmek kapasiteli ekmek fırını açıldı. Halka, onlarca TIR ile taze sebze ve meyve dağıtıldı. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir