• DOLAR 32.559
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2442.117
  • ...
İhvan: `Suriye`ye Dış Müdahale Felaket Olur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KAHİRE - Müslüman Kardeşler Teşkilatı dün akşam saatlerinde yayımladığı bildiride Beşar Esed askerlerinin önceki gün Hama`da bir ekmek fırınına düzenlediği saldırıyı sert bir dille kınadı.
 
Cemaatin resmi sitesinde yayınlanan bildiride; bazı basın yayın organlarında geçtiği üzere Suriye devlet nizamına bağlı askerlerin son günlerde kullandığı kimyasal silahlara da değinildi.
 
Rejime bağlı askerlerin, muhaliflerin kontrolü altında olan Suriye`nin Hama kentinde bir ekmek fırına düzenlediği saldırıyı esas alan açıklamada; "Suriye rejimi son günlerde halkına karşı düzenlediği saldırıları artırmasının sebebi muhaliflerin gösterdiği direnişe karşı acizliğinin delilidir. Sonunun geldiğini anlayan Esed, kendisinden sonra ülkenin tamamen işlevsizleşmesi için her tarafı yakıp yıkıyor" denildi.
 
Suriye`ye herhangi bir dış müdahalenin bölge halkı için bir felaket olacağına dikkat çekilen bildiride, "Müslüman Kardeşler olarak bizler ilk günden buyana Suriye`ye herhangi bir dış müdahaleye karşı olduğumuzu çeşitli yollardan dile getirdik. Suriye`ye Esad bahanesi ile düzenlenecek herhangi bir dış müdahale tıpkı Irak`ta olduğu gibi bölge halkı için bir felaket olur" ifadesi kullanıldı.
 
Açıklama son olarak, başta Müslümanlar ve Arap devletleri olmak üzere uluslararası kuruluşlara, Suriye`deki insanlık ayıbını bir an önce durdurmaları için çağrıda bulunuldu.
(Ahmet Batı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir