• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Van Basınında Öne Çıkan Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY GAZETESİ: 34 SİVİL NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?
Mazlum-Der Van Şubesi, geçen sene TSK` ya ait uçaklardan atılan bombalarla Roboski`de katledilen 34 vatandaş için bir basın açıklaması yaptı. Cumhuriyet Caddesi Sanat sokağında gerçekleştirilen basın açıklamasına Mazlum-Der üye ve günülüleri katıldı. Açıklamayı okuyan Mazlum-Der Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Bozkurt, katliamın 360. Gününe girdiğini hatırlatarak, Roboski için adalet arayışlarının devam ettiğini belirtti.

Norşin Camii`nde Sizin de Bir Seccadeniz Olsun
Camilerin son durumlarıyla ilgili olarak bir basın açıklaması düzenleyen Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, yapımı devam eden camiler ile yeni yapılan camilerin geldiği aşamayı basınla paylaştı. Yapımı devam eden Norşin Camii için başlattıkları yardım çalışmasını hatırlatarak, \"Bu camide sizin de bir seccadeniz olsun\" dedi.


BÖLGE GAZETESİ: HAYVAN PAZARINDA ÇAMUR REZALETİ
Van`da hayvan pazarı alanında oluşan çamur vatandaşların tepkisine neden olurken, bazı besicileri sorunu ayakkabılarına naylon poşet geçirerek çözüyorlar.

Bilici`den Özalp İlçesine Ziyaret
AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, beraberindeki partililerle Özalp ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundular.

GAZETEVAN: VANLI DEPREMZEDELER DERTLİ
Vanlı depremzedeler yaptıkları basın açıklamasıyla depremin ardından yaşadıkları sorunları kamuoyuna açıkladı. Depremzedeler, sorunlarının çözümüne kadar imza kampanyası başlatacaklarını duyurdu.

Besiciler Çamurla Cebelleşiyor
Van`da hayvan pazarı alanında oluşan çamur vatandaşların tepkisine neden olurken, bazı besicileri sorunu ayakkabılarına naylon poşet geçirerek çözüyorlar.


PRESTİJ: 117 ÇİFTÇİNİN BORCU VAR
Van Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Sayim Aldaşoğlu, çiftçilerin kredi taleplerini önümüzdeki yılda karşılamaya çalışacaklarını belirterek, kredi almak isteyen çiftçilerin bazı kriterleri yerine getirmesi gerektiğini söyledi.


VAN HAVADİS: DEPREMZEDELER KÖMÜR FİYATLARINA TEPKİ GÖSTERDİ
TOKİ depremde evleri yıkılan ve ağır hasar gören halk sahipleri TOKİ tarafından yaptırılan evlere taşınmadan kendilerine gelen kömür fiyatlarına adeta isyan bayrağı çektiler. Gazetemizi arayan birçok vatandaş kömür fiyatlarını çok yüksek bulduklarını belirterek;\"daha TOKİ tarafından yapılan evlerimize taşınmadan bizden 1835 TL kömür bedeli istenmesi kabul edilir bir durum değildir.Zaten bizler mağdur durumdayız, üç ay için üç ton kömür bedelinin bizden tahsil etmek isteyen kişilerin kimlerin hesabına çalıştıklarını öğrenmek istiyoruz.


WAN HABER: VAN`DA TABELAYA BAKAN KORUMASI
Van`ın İki Nisan Kavşağı`nda yapılan alt geçidin açılışı Bakan Binali Yıldırım`ın gelişi için bekletilirken, alt geçidi gösteren tabela ise kirlenmesin diye örtülerek kapatıldı.


VAN SESİ: HAYVAN PAZARINDA ÇAMUR REZALETİ
Van`da hayvan pazarı alanında oluşan çamur vatandaşların tepkisine neden olurken, bazı besicileri sorunu ayakkabılarına naylon poşet geçirerek çözüyorlar. (Sedat Karatay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir