• DOLAR 32.361
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2396.603
  • ...
"Antep Savunması emperyalistlere karşı kazanılan zaferdir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ​Gaziantep'in, sömürgeci Fransız işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Gaziantep'in, sömürgeci Fransız işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutlayan Gül, Antep Savunması’nın emperyalistlere karşı verilen destansı mücadelenin zaferle taçlandığı savunma olduğunu belirtti.

Gül, “Bundan 98 yıl önce düşman askerleri topu, tüfeğiyle bir karabasan gibi çöktüğünde, ecdadımız bir an bile tereddüt etmeden,’ya istiklal ya ölüm’ diyerek iman dolu göğsünü vatanına siper etti. Bu ruhla aziz şehrimizi düşman işgalinden kurtaran kahraman ecdadımız, bizlere onur duyacağımız şanlı bir tarih ve bütün benliğimizde hissettiğimiz istiklal sevdasını miras bıraktı. Gaziantep’imizin kurtuluşunun 98’inci yıldönümü vesilesiyle tüm hemşerilerimizi kutluyorum. Her biri istiklal abidesi olan Şehitkâmil, Şahin Bey, Karayılan başta olmak üzere 6 bin 317 şehidimizi, milli mücadele kahramanlarımızı ve bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve hürmetle yâd ediyorum.” dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir