• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Senegal'de her yıl İslami etkinlikler düzenleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dar Muhammed Resulullah Eğitim Enstitüsü, öğrencilere yönelik olarak 2 gün boyunca Senegal'in başkenti Dakar'ın Bekin bölgesinde bilgi yarışmaları, Kur'an-ı Kerim ezberi gibi çeşitli etkinlikler düzenledi.    

İmam Endevi Mescidi Meydanı'nda düzenlenen etkinlikler, Sabah saat 9'da Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program akışının okunmasından sonra Arapça ve kendi dilleriyle İslami ilahiler ile ezgiler seslendirildi.

Dar Muhammed Resulullah İslami Eğitim Enstitüsü öğrencilerine yönelik düzenlenen bilgi yarışması ve Kur'an-ı Kerim ezberi yarışması sonrası derece alanlara hediyeleri takdim edildi. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte, çocuklarının bilgi yarışmalarında başarı kazandığını gören aileler duygulu anlar yaşadı.

Programa, İslami hareket temsilcileri, alimler ve halktan yoğun katılım gerçekleşti.      

Kur'an hafızlığından Arapça eğitimine kadar birçok alanda eğitim çalışmaları yürüten Dar Muhammed Resulullah Eğitim Enstitüsü bu tarz etkinlikleri her yıl düzenliyor. Burada İslami eğitimlerini tamamlayan öğrenciler diğer okullara da giderek doktor veya mühendis olabiliyor.

Dar Muhammed Resulullah Eğitim Enstitüsü

Dar Muhammed Resulullah Eğitim Enstitüsü 1983 yılında kuruldu. Yazma, ezber ve eğitim gibi üç temel müfredatı bulunan Eğitim Enstitüsü, kuruluşundan bu yana bölgede İslami bir şuur ve bilincin oluşmasına vesile oluyor. Dar Muhammed Resulullah Eğitim Enstitüsü'nden bugüne kadar binlerce öğrenci mezun oldu. (Zeyd Varol-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir