• DOLAR 32.563
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2433.21
  • ...
BAK ŞU KOMÜNİSTİN YAPTIĞINA!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FARUK KUZU- HABER YORUM

“Bizim bu projeden vazgeçmemiz için Tevratı değiştirmemiz lazım, çünkü bizim kutsal kitabımız büyük İsrail’i bize emrediyor!”

Kutsal kitapların içerikleri kadar nasıl yorumlandıkları da önemlidir.

Bir süre önce Fransa Cumhurbaşkanı Macron (ve sonrasında 4oo kadar sözde akademisyen) “Müslümanları şiddete yönelten şeyin Kur’an-ı Kerim olduğunu bu yüzden Kur’an’ın yeniden ele alınması gerektiğini” ileri sürmüşlerdi.

İlginçtir şimdi de Çin Komünist Partisi “Kutsal Kitaplara” yeni bir format atma gayretine girmiş görünüyor.

Bir süre önce Çin Başbakan Yardımcısı Wang Yung, ülkenin dini inanç gruplarının temsilcileriyle bir sempozyum düzenledi.

Çin resmi haber ajansı Xinhua, toplantıyla ilgili verdiği haberde; "Dini metinlerde uygunsuz içeriklerde değişiklikler yapılmalı ve metinler yeniden çevrilmeli." İfadelerini kullandı. Tabii bu devletin haber ajansının kendi başına yaptığı bir haber değildi. Bunun bir devlet kararı olarak şekillendiği anlaşılıyor.

Kur'an-ı Kerim ve İncil'in kendi parti ideolojilerine uymadığını ve bu nedenle yeniden yazılması gerektiğini ifade eden Çin Komünist Partisi, bu cüreti nereden buluyor? Diye soranlara “Yükselen Çin’in Yeni Kuşak Yeni Yol” gibi projelerle tüm dünyaya hızla yayıldğını ve “Borçlandırma stratejisiyle” tefecilik yaparak bir çok ülkeyi kendine mahkum ettiğini hatırlatmak gerekir.

Bu şekilde birçok ülke Çin’in Doğu Türkistan gibi yerlerde işlediği cürümleri görmezden gelmekte, hiçbir açıklama yapma gereği duymamaktadır.

Çin Komünist Partisinin veya Macron’un, Kur’an-ı Kerim’i değiştirmeye veya anlamını bozmaya güçleri yetmeyecektir. Çünkü Yüce Allah c.c “Zikri (Kur’an’ı biz indirdik biz koruyacağız!” güvencesini vermiştir. Nitekim Kur’an’ı tahrif etmeye çalışan nice giricimler olmuş Allah c.c hepsini akamete uğratmıştır.

Müslümanlar bu güvencenin, (bu büyük mucizenin) verdiği güvenle rahat uyurlar ancak anlam kaymalarının önüne geçebilmek ve İslam düşmanlarının bu hadsizliklerde bulun(ama)maları için ÜMMET olma şuuruyla hareket etmeli “Gevşeklik göstermeyin, üzülmeyin; eğer inanmışsanız şüphesiz en üstün olan sizsiniz.” 3/139 ayetini ruhunda hissetmelidir.

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir