• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bitlis'te selalar merkezi okunacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, il genelinde artık selaların merkezi sistem ile okunacağını belirtti.

Geylani, yeni uygulama ile artık herkesin hayatını kaybedenlerden zamanında haberdar olacağını söyledi.

Hayatını kaybedenlerin kimler olduğunu bilmemenin, vatandaşların en çok sitem ettiği konuların başında geldiğini dile getiren Geylani, merkezi sistemden selaların okunması için 4 imam hatibin görevlendirildiğini belirtti.

Geylani, "Geldiğim günden bu yana vatandaşlar, ‘Vefat edenlerin taziyelerine gitmek çok istiyoruz. Ama vefat haberini geç duyuyoruz.’ diye sistem ediyorlardı. Bu inanç ve niyet ile selaları merkezi sistem ile okuma kararını aldık. İnşallah bu selalar ve ezanlar Bitlis’in üzerine bir rahmet olarak yağacak. Bela ve musibetlerden muhafaza edecek. Okunan bu selalar, bütün mahallelerden duyurulacak. Vefat nerededir? Taziye evi nerededir? Hangi kabristana defnedilecek? Vatandaşların bundan haberi olacak." dedi.

"Bitlis’te taziye ve cenaze defin işlemleri çok güzel bir şekilde yapılıyor"

Geylani, şunları söyledi: "Gerçekten bu konuda vatandaşlar burada duyarlılık gösteriyor. Bu da bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Geçtiğimiz gün bir kabristandaydık, çok büyük bir kalabalık vardı. Bitlisliler, acılı günleri hep birlikte güzel bir şekilde paylaşıyorlar. İnşallah taziye ve selalar güzel bir şekilde devam edecek. Şu an maddi imkânlarımız yetmeyebilir ama kısa bir zamanda ikinci bir merkezi sistem kurarak, bunu Rahva bölgesine de yaymış olacağız. İnşallah rabbim bizim niyetlerimizi de gerçekleştirir."

Zaman zaman vatandaşların, zenginlerin selalarının merkezi sistemle bazen duyurulduğunu, fakirlerin ise duyurulmadığından yakındığının altını çizen Geylani, yeni uygulama ile var olan algılarında kırıldığını ifade etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir