• DOLAR 32.384
  • EURO 34.698
  • ALTIN 2402.589
  • ...
Meteorolojiden sağanak ve fırtına uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre; Yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren Antalya'da öğle saatlerinden itibaren Mersin'de etkisini arttıracak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Salı günü akşam saatlerine kadar Antalya merkez ve batısında kuvvetli (21-50 kg/m2) Antalya'nın doğu ilçeleri ile Mersin'de yerel olarak şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

Ayrıca bu gece saatlerinden sonra Muğla ve Aydın'da yerel olarak şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Şiddetli yağışların Yarın (Pazartesi) gece saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Öte yandan bu gece saatlerinden sonra İzmir, Manisa ve Çanakkale ile Balıkesir'in batı ilçelerinde kuvvetli (30-60 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağışların Yarın (Pazartesi) akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

Kuvvetli ve şiddetli yağışların oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, kıyı kesimlerde hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

İç Anadolu, Karadeniz ve Akdeniz'de kuvvetli rüzgar ve fırtınaya dikkat

Yarın (Pazartesi) İç Anadolu, Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-80 km/saat), yüksek ve dağlık kesimlerde kuvvetli fırtına (100 km/saat üzeri) bekleniyor. Pazartesi ve Salı günleri etkili olması beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir