• DOLAR 32.498
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2418.268
  • ...
SON DAKİKA
Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne rekor ziyaretçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yaklaşık 1,5 milyon metrekarelik bir yeşil alan üzerine kurulan, aralarında evcil ve yırtıcı hayvanların da yer aldığı 400 türden 7 bin 500 bin hayvana ev sahipliği yapan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi, önceki yıl 3,5 milyon 110 bin, geçen yıl 4 milyon ve bu yıl ise yeni bir rekorla 4,5 milyon kişi tarafından ziyaret edildi.

Hayvanat bahçesinde hizmete açılan Zooloji ve Doğa Müzesi, Safari Park, Tropik Kelebek Bahçesi ve fok balığı gösterileri hayvanat bahçesine olan yoğun ilgide etkili olduğu belirtiliyor.

Her yıl milyonlarca ziyaretçi ağırlayan hayvanat bahçesinin, hafta içi, hafta sonu, yaz ve kış aylarında da ziyaretçileri hiç eksik olmuyor. Hafta sonları yaklaşık 30 bin kişi tarafından ziyaret edilen Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Diyarbakır gibi bölge illerinden başta olmak üzere Türkiye'nin her tarafından ziyaretçiyi ağırlıyor.

Özellikle de tatil günlerinde büyük-küçük her yaştan binlerce vatandaşın zamanını geçirmek için tercih ettiği Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde ziyaretçiler, değişik türlerde vahşi ve evcil olan hayvanları aynı anda görebilme imkânını bulabiliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın üçüncü ve dünyanın da dördüncü hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni 2019 yılında 4,5 milyon kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

"Ziyaretçilerimiz bahçemize ilgi göstermektedir"

2019 yılında 4,5 milyon ziyaretçiyi ağırlayarak yeni bir rekora imza attıklarını söyleyen Özsöyler, "Tür ve hayvan sayısını artırmamızdan dolayı da ziyaretçi sayımız arttı. Yeni projeler yaptığımızdan dolayı ziyaretçilerimiz bahçemize ilgi göstermektedir. Bu yıl, Tropik Kelebek Bahçesi, Zooloji ve Doğa müzesi, Safari Park ziyaretçilerimizin ilgisini çeken yerler arasında yer aldı." dedi.

"2020 yılında 5 milyon ziyaretçi hedefliyoruz"

Çevre iller başta olmak üzere Türkiye'nin her tarafından da ziyaretçi ağırladıklarını, 2020 yılında yeni projeler gerçekleştireceklerini belirten Özsöyler, "Şempanze Adası, yırtıcı hayvanların Safari Parkı ve buna bağlı olarak yeni türleri getirmeyi düşünmekteyiz. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin ve buna bağlı çevre illerden olduğu gibi Almanya, Rusya, Filipinler ve Filistin'den gelen ziyaretçilerimiz bulunmaktadır. Biz, bu yıl 4 milyon kişi hedefliyorduk, şu an 4,5 milyon kişiye ulaştık. Hatta bu rakamı geçtik. 2020 yılı için 5 milyon ziyaretçi hedefliyoruz. İnşallah 5 milyon kişiyi yakalayacağımızı tahmin ediyoruz. Çünkü yırtıcı hayvanların Safari Parkı ve aynı zamanda Şempanze Adasını faaliyete geçireceğiz. Şempanzelere yeni bir barınak ve yeni bir ada tahsis ettik. Bu adanın da insanların çok büyük ilgisini çekeceğini tahmin ediyoruz." diye konuştu.

"Gaziantep Hayvanat Bahçesi Türkiye ile özdeşleşmiştir"

Ziyaretçilerin özellikle yırtıcı hayvanlara büyük ilgi gösterdiğini belirten Özsöyler, "Filler, zürafalar, su aygırları, Tropik Kelebek Bahçesi, Safari Park ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Buna bağlı olarak ziyaretçi sayımız artmaktadır. Çünkü Gaziantep Hayvanat Bahçesi Türkiye ile özdeşleşmiştir. Artık 'Gaziantep' denildiği zaman Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın üçüncü ve dünyanın da dördüncü büyük hayvanat bahçesinin Gaziantep'te olduğu, bu bahçede bir Safari Park, Zooloji ve Doğa Müzesi ve Tropik Kelebek Bahçesi'nin bulunduğunu ve fok gösterilerinin de olduğunu bilmektedirler. Bu da ziyaretçi sayımızın artmasına neden olmaktadır." şeklinde konuştu.

Ziyaretçilerden Melih Körkçü, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin mutlaka görülmesi ve ziyaret edilmesi gerektiğini belirterek, "Hafta sonu havanın güzel olmasını fırsat bilerek hayvanat bahçesini ziyaret etmek istedim. Fotoğraf çekmeyi sevdiğim için de güzel bir fırsat oldu. Bütün hayvan severleri Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne bekliyoruz." dedi.

Adana'dan ailesiyle Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne ziyaret etmeye geldiğini söyleyen Alper Bozdemir de, "Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni çok merak ettik. Merak ettiğimiz kadar da varmış. Gerçekten çok güzel bir hayvanat bahçesi. Herkesin Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne gelmesini tavsiye ederiz. Biz de ailece geldik. Çocukların biraz hayvan sevgisi fazla olduğundan dolayı kendimiz de evde hayvan besliyoruz. Ancak Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde hayvanları görmek daha bir farklı oluyor." diye konuştu.

Nurettin Çevik ise ilk defa Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne geldiğini belirtti. Muhammed Bura da ailesi ile birlikte hayvanat bahçesine geldiklerini ve daha önce hiç görmedikleri hayvanları görme fırsatı bulduklarını söyledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir