• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Asayiş denetimlerinde aranan 135 şüpheli yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuyla ilgili Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kent genelindeki asayiş uygulamalarının ve denetimlerin devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda merkez Şahinbey ve Şehitkâmil ilçelerinde gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında, 58 şüpheliye uyuşturucu madde bulundurmak, kullanmak ve ticaretini yapmak, 45 şüpheliye hırsızlıktan, 172 şüpheliye de Kabahatler Kanunu'ndan işlem yapılırken, aranan 135 şüphelinin de yakalandığı bildirildi.

Denetimlerde, ruhsatsız silah ve tüfek, uyuşturucu madde, çalıntı araç ve motosiklet ile çeşitli çalıntı malzemeler ele geçirildi.

Gasp şüphelileri tutuklandı

Şahinbey ilçesi Vatan Mahallesinde meydana gelen gasp olayı ile ilgili başlatılan çalışma kapsamında gasp olayını gerçekleştiren H.B. isimli şüpheli düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Şahinbey ilçesi Üçoklar Mahallesinde ise bir araçta meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili başlatılan çalışma kapsamında olayın şüphelisinin U.A. isimli şahıs olduğu belirlendi. Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan kişinin, yapılan incelemesinde Ünaldı Mahallesinde meydana gelen bir gasp ve “kasten yaralama” olayının şüphelisi olduğu tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen her iki şüpheli de, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar.

 Kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

Nizip ilçesinde kaçakçılık ve hırsızlık suçlarından aranan 2 şüpheli düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Kaçakçılık suçundan 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Araçtan hırsızlık yapan şüpheli tutuklandı

Nizip ilçesi Fevkani Mahallesinde bir araçta meydana gelen hırsızlık olayının şüphelisi, düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Nizip ilçesindeki uygulamalarda, bir araçta yapılan aramada, bir adet ruhsatsız tabanca ele geçirilirken, gözaltına alınan sürücü, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kombi çalan şüpheli tutuklandı

Şehitkâmil ilçesi Gazi Mahallesi Ali Nadi Ünler Bulvarı üzerindeki bir evden kombi çalınması ile ilgili bir şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Evden hırsızlık yapan 3 şüpheli yakalandı

Şahinbey ilçesinde bir evde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili başlatılan çalışma kapsamında olayın şüphelilerinin İ.T. ve M.K. isimli şahıslar olduğu belirlendi.

Şahinbey ilçesi 60. Yıl Mahallesinde bir evde meydana gelen hırsızlık olayı ile başlatılan çalışmalar sonucu olayı S.Ö isimli şüphelinin gerçekleştirdiği tespit edildi.

Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan ve ifadeleri alınmak üzere emniyete götürülen şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Cep telefonu çalan 5 şüpheli yakalandı

Şehitkâmil ilçesinin Zeytinli Mahallesinde de geçtiğimiz hafta Cumartesi günü meydana gelen telefon hırsızlığı ile ilgili başlatılan çalışma kapsamında olayın şüphelisi, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek, evine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Şahinbey ilçesi Akkent Mahallesinde bir kişinin cep telefonunun çalınması ile ilgili başlatılan çalışma kapsamında hırsızlık olayını gerçekleştiren E.K. yakalanarak gözaltına alındı.

Şahinbey ilçesi Cengiz Topel Mahallesi Şanlıdere Caddesi üzerinde bir kişinin cep telefonunun çalınması ile ilgili başlatılan çalışma kapsamında ise hırsızlık olayını gerçekleştiren şüphelilerin F. M, I.D ve A.B isimli şüpheliler olduğu belirlendi. Düzenlenen operasyonla yakalanan şüphelilerin, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Motosiklet ve bisiklet çalan 2 şüpheli yakalandı

Şahinbey ilçesi Konak Mahallesinde meydana gelen bisiklet ve motosiklet hırsızlığı olayı ile ilgili olarak başlatılan çalışmalar kapsamında, olayın faillerinden olan ve kapkaç şüphelisi olarak da aranan şüpheli A.M.İ. düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Çalınan motosikletin İ.D. isimli şahısta olduğunun tespit edilmesi üzerine ise İ. D. isimli şüpheli düzenlenen operasyonla gözaltına alınırken, çalıntı motosiklet ise sahibine teslim edildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Uyuşturucu operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı

Uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 3 şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilerin üst aramasında ise 2 gram afyon sakızı, 2,70 gram esrar ele geçirildi. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şahinbey ilçesi Yeşilevler Mahallesinde H.R.D. isimli şüpheli, M.Ö isimli şüpheliye uyuşturucu madde satarken suçüstü yakalandı. Şüphelilerin yapılan üst aramasında ise bir miktar metamfetamin ele geçirildi. Şüpheliler gözaltına alınırken, şüphelilerden H.R.D.’nin 'uyuşturucu madde ticareti' yapmaktan arandığı tespit edildi.

Şahinbey ilçesinin Mimar Sinan Mahallesinde yapılan çalışmalarda, bir şüphelinin üzerinde ve evinde yapılan aramada bir miktar metamfetamin ve 11.45 gram esrar tohumu ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı.

15 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi

Şahinbey ilçesi Güneykent Mahallesinde bir eve düzenlenen operasyonda, evde yapılan aramada 15 bin adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

3 bin 110 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi

Şehitkâmil ilçesi Sanayi Mahallesindeki bir işyerinde yapılan aramada, bin 460 paket, Sanayi Mahallesi Erdoğan Ergönül Caddesi üzerinde yaya olarak gezen bir şüphelinin yapılan üst aramasında bin paket ve Şahinbey ilçesi Savcılı Mahallesindeki bir işyerinde yapılan aramada da, 650 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Toplam 3 bin 110 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilirken, 3 şüpheli gözaltına alındı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir