• DOLAR 32.349
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2395.205
  • ...
"Ülkemizin kaynaklarını daha iyi kullanmak istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Üniversitesi’ne TSE tarafından kalite yönetim sistemlerinin belgelendirilmesi uygun görülen Diş Hekimliği Fakültesi, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, Gaziantep Üniversitesi Sporium ile Kreş ve Anaokulu Müdürlüğü’ne "Yönetim Sistemleri Kalite Belgesi" düzenlenen törenle verildi.

Mavera Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen törende konuşan Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Gaziantep Üniversitesi’nin Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından birisi olduğunu belirtti.

Şahin, "Bu yıl dünyanın en önemli referans değerlendirme kuruluşları arasında yer alan TİMES Higher Education’un, ‘En İyi Üniversiteler Listesi’nde 30 Türk üniversitesi arasında 14’üncü sırada bulunması nedeniyle Gaziantep Üniversitesi’ni tebrik ediyorum. Bugün bu üniversitemize 4 belge vereceğiz. Bu birimler öyle bir yapı ortaya koyuyor ki bunun bir adım sonrasında üniversitenin bütün hizmetleri de kalite yönetim sistemleri arasında bütünleşik bir yapıya doğru gidiyor. Ben bu noktada rektörümüze ve katkı veren bütün değerli arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Standart hazırlama komitelerinde görev alan üniversite mensuplarının ve teknik birikimleri bulunan hocaların en önemli paydaşları olduğunu belirten Şahin, "Çünkü bizim bu konuya bakışımız sadece bir belge vermek değil. Sonuçta ülkemizin kaynaklarını daha iyi kullanmak adına bir arayışın, bir çabanın içerisindeyiz ve bunun sonucunu belgelendiriyoruz. Dolayısıyla da üniversitelerimizin de bunu yapmış olması önemli. Ben bugün yapacağımız bu belge töreni sonrasında çalışmaları belge ile taçlanmış olan her bir birimin yaptıkları faaliyetler ile daha etkin, daha verimli hizmet sunacağına inanıyorum." diye konuştu.

Gaziantep Valisi Davut Gül de "Üniversitelerin şehir açısından da bölge açısından da örnek olma gibi bir misyonları var. Dünyaya baktığımızda kalite belgeleri başta olmak üzere marka, patent, coğrafi tescil ve buna benzer sertifikalar, buna benzer kazanımlar ülkelere değer katıyor. Üniversitenin kendi hayatında yapmadığı, kendisinin uygulamadığı hiçbir şeyi bir başkasına örnek gösterme şansı yok. Bu açıdan ben bu başarıyı elde eden hem Rektörümüz Ali Gür’ü ve hem de her birimimizi tek tek tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür de üniversitelerin misyonu gereği sadece eğitim vermediğini, aynı zamanda öğretim ve deneyim kazandırdıklarını söyledi.

Gür, "Üniversiteler bunu yaparken bir taraftan da kendi iç düzenleri içerisinde kurumsal gelenekleri tamamlamakta, bu kurumsal geleneklerini dış paydaşlara açarak onların denetiminde, öngörüleri doğrultusunda standartlarını oluşturmaktadır. Gaziantep Üniversitesi de yaptıklarını dış paydaşlarıyla birlikte yola çıkarak yapıyor. Bunu yaparken de istişarelerle ve açık denetimlerle kaliteyi bir aşama daha yukarıya çıkartıyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından üniversiteye bağlı 4 birimin yetkilileri, "Kalite ve Yönetim Sistemi ve Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistem Belgesi"ni Vali Gül, Rektör Gür ile TSE Başkanı Şahin'in elinden aldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir