• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
Dumansız Hava Denetimleri Tablet Bilgisayarlar İle Yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - İl Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığının tütünle mücadele faaliyetleri kapsamında, ihbar ve şikâyetlerin değerlendirilmesi, rutin denetimlerin anlık olarak takibi ve raporlanmasını sağlamak amacıyla tablet bilgisayar döneminin başlatıldığı belirtildi.

 

Görünen aksaklık ve eksikliklerin internet ortamında bakanlığa ve sisteme işlenmesinin sağlanacağı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
\"Bilgisayarlar GPRS takip sistemi ile kontrol edilerek ekiplerin nerede oldukları ve yapmış oldukları çalışmalar anında denetlenebilecek. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünya çapındaki tütün ürünleri kullanıcılarının çoğunluğunun 18 yaş öncesi kullanıma başladıkları ve bu rakamın dörtte birinin 10 yaş öncesi alışkanlık geliştirdiklerine dikkat çekiliyor. Tütün ürünü üreten ve satan tüm işletmeleri gençlerin ve çocukların tütün ürünlerine özendirilmesinin engellenmesi konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz. İnsan sağlığı açısından çok önemli olan bu maddenin zararlarından gençlerimizi ve özellikle de hiç tütün ürünü kullanmayan pasif içici konumunda olan vatandaşlarımızı korumak için denetimler ve eğitimler yapılmaktadır\"

 

Açıklamanın devamında, tablet bilgisayar kullanımının başladığı tarihten itibaren bin 167 iş yerinde denetim gerçekleştirildiği, 5 işletmeye tütün ürünü kullanımına izin verdiği için ceza kesildiği, işletmeler için öngörülen ceza oranının 2012 yılı için bin 103 TL`den bin 513 TL`ye yükseltildiği bildirildi.

 

Bingöl`de dumansız hava sahası için oluşturulan 9 denetim ekibinden 2`sinin kent merkezinde, 7`sinin ise ilçelerde görev yaptığı ifade edildi.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir