• DOLAR 32.516
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2490.543
  • ...
Diyarbakır`da ki Bozuk Yollar Halkı Bezdirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Karayolları ve Belediyenin Diyarbakır`da yaptığı çalışmalar vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor. Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Yeni Hal, Otogar, 500 evler ve Sanayi Sitesi bölgesinde oturan halk bir türlü bitirilemeyen köprülü kavşak ve çevre düzenlemesi gibi çalışmalardan dolayı belediye ve karayollarına adeta isyan etti.
 
Yollar Çamur Deryasına Dönüşmüş Durumdadır
500 Evler Kavşağı Barış Mah. Ebrar Sitesi çalışanı Doğan Çelem, yolların çok bozuk olduğunu, ayrıca yağmur yağınca her tarafın çamur deryasına dönüşmesinden dolayı çocuklarının dışarı çıkamaz hale geldiğini söyledi. Yolların böyle çamur, çukur ve bakımsız olmasından dolayı kendilerinin çok sıkıntıya girdiğini söyleyen Çelem, "Çünkü burada bulunan araç sahipleri araçlarını kullanamıyor, kullananlarda yollarda oluşan çamur yığınına saplanıp kalıyor. Ayrıca yolların böyle bozuk olmasından dolayı araç sahipleri sanayilerden çıkamaz hale geldi. Maddi olarak halk çok kötü durumda ve sürekli bu yollarda bozulan araçlarına masraf yapmaktalar" dedi.
 
Belediye Başvurularımızı Dikkate Almıyor
Diyarbakır`daki belediyelerin yolları yapma konusunda başvurularını dikkate almadıklarını belirten Doğan Çelem,"Bizler Kayapınar Belediyesine bu yolların yapımı için başvurmamıza rağmen hiç olumlu cevap alamadık. Belediye yetkililerine şimdilik asfalt olmuyorsa en azından macur atılmasını talep ettiğimizde ise bize `Elimizde mıcır yok` diyerek geçiştirdiler. Diyarbakır`ın yeni yerleşim yerlerinden olmasına rağmen bu çirkin görüntülerin buralara yakışmadığını belediye ekiplerine belirtmemize rağmen belediye yetkililerinden gerekli ilgiyi göremedik" ifadelerini dile getirdi.
 
Yollar Çamur Olmasından Dolayı Çocuklar Okula Gidemiyor
Çukur ve çamurlu yollardan dolayı çocuklarının okula gitmekte güçlük yaşadıklarını belirten Doğan,"Yolların çamur olmasından dolayı çocuklarımız okula gidemez duruma geldi. Çünkü çocuklarımızı okula götürecek servis bulamıyoruz. Servis şoförleri, `Yollar çok bozuk arabalarımız bozuluyor, şimdi çamurda eklenince arabalar çamura saplanıp kalıyor, bundan dolayı çocuklarınızı alamıyoruz` diyorlar. Bizde şimdilik site sakinleri olarak her gün bir aile çocukları toplayıp okula götürüp getiriyoruz. Tabi bu durum ne kadar devam eder onu bilemiyoruz. Çocuklarımız yaya olarak, okula gitmeye kalkıştığında hep çamur içinde kalıyor ve öğretmenleri de onlara kızıyor, durum böyle olunca çocuklarımız okula gitmek istemiyor" dedi.
 
Kazandıkları Parayı Çamurlu Yollarda Bozulan Arabalarına Harcıyorlar
Kazandıkları parayı araba çamurlu yollarda bozulan araba masraflarına harcadıklarını belirten mahalle sakinleri, "Biz Adana`dan buraya çalışmaya geldik. Daha önce böyle kötü bir yol görmedik, her taraf çukur her taraf çamur arabam kullanılamaz hale geldi. Alt takımlar komple gitti bizde, kazandığımız parayı bu yollarda bozulan arabanın yapımına harcadık. Yetkililerin bir an önce buraları yapmalarını istiyoruz" şeklinde tepkilerini dile getirdi. (M.Sait Adiyaman-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir