• DOLAR 32.27
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2402.915
  • ...
​ “Gaziantep’in Kurtuluş mücadelesine sahip çıkılmalıdır”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek Gaziantep’in, sömürgeci Fransız işgalinden kurtuluşunun 100’ncü yılı etkinliklerinin hazırlık çalışmaları ile ilgili toplantı düzenlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Konferans Salonu’nda 100’üncü yıl etkinliklerini içeren yol haritasının belirlendiği toplantıda konuşan Vali Davut Gül, Gaziantep’in kurtuluşunun 100’ncü yılı etkinlikleri kapsamında Kent Konseyi ile bir araya gelerek bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını söyledi.

Toplantıda konuşan Gül, 6 bin 317 şehit vererek Gazi’lik unvanını hakkıyla alan Gaziantep’in 100’üncü yıla yakışır bir şeklide girmesi gerektiğini belirterek, direnişin, işgalin ve kurutuluşunda Gaziantep’in tamamının meselesi olduğunu belirtti.

98 yıl önce Gaziantep’in bağımsızlığı için verilen mücadeleye sahip çıkılması gerektiğini belirten Gül, “Sizler bunu sahiplenirseniz, yaşar, yaşatırsanız istediğimiz amaç özellikle 6 bin 317 şehidimiz başta olmak üzere şehitlerimize borcumuzu ödemiş oluruz. Bunun üç boyutu var. Birincisi ilk önce kendimiz öğreneceğiz, Gaziantep’e öğreteceğiz. Yeni nesiller bu memleketin nasıl kazanıldığını, bu memlekette direnişin nasıl olduğunu tekrardan bir hatırlaması gerekiyor. Kendi öğrendiğimizi Türkiye’ye ve bazı olayları da dünyaya anlatacağız.” diye konuştu.

Yeni neslin atalarının işgalcilere karşı nasıl direniş gösterdiğinin hatırlatılması gerektiğinin altını çizen Vali Gül, Antep’in sömürgeci Fransız işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı etkinliklerine katkı sunmak isteyen tüm Gazianteplilere çağrıda bulundu.

Gül, özellikle Şehitkamil ve Şahinbey gibi temel dinamiklerin mücadelesinin unutulmaması gerektiğini belirterek, bu kapsamda da Gaziantep'in, sömürgeci Fransız işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini belirtti.

Teknofest'in 2020 yılında Gaziantep'te yapılacağını anımsatan Gül, “Bizim dedelerimiz, büyüklerimiz, bıçak ve sopa ile direniş yaparken şimdi dünyanın en ileri teknolojiye sahip İHA’larımız, SİHA’larımız ya da buna benzer savunma sanayinin gelişmiş teknolojileri bu şehre gelmiş olacak. Bir anlamda da 100 yılda nereden nereye geldiğimizi de görmüş olacağız.” şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, “Elbette her şehir çok kıymetlidir. Ancak Antep’in kurtuluş mücadelesi tarihimizde çok büyük bir yer kaplıyor. Çok şanlı ve şerefli bir tarihimiz var. Bir tarafta açlık bir tarafta onur ve gurur var. bir taraftan diriliş, mücadele bir taraftan da yükseliş var. bu şanlı ve şerefli tarihin emanetçileriyiz. Emanetçi olmak çok zor. Bu emanetin hakkını vermemiz gerekir. Şehrül-Emin olmakta çok zor. Bununda hakkını vermemiz gerekir. Bu şanlı ve şerefli tarihten aldığımız bu güç ile bugün geleceğe gidiyoruz. Aslında direniş başladı. Bir şehir düşünün, yarısı şehit yarısı ise gazi. Böyle bir şehir yok. Bu topraklarda ikinci bir Çanakkale ve Pelevne Savaşı yaşanmıştır. Bir şehir düşünün zerdali çekirdekleri ile beslenip açlığa karşı mücadele ediyor. ‘Bayrağım ve ezanım için canımı veririm ama toprağımı vermem’ diyor. Bir şehir düşünün annesinin başörtüsüne dokunuldu diye şehit olan Şehit Kamil'in torunlarıyız. Bir şehir düşünün ‘vücudumu çiğnetmeden gazi şehire girmenize izin vermem’ diyen Şahin Bey'in torunlarıyız. Karayılan'ın torunlarıyız.” dedi.

ABD senatosunun "Ermeni soykırımı" kararına tepki gösteren Şahin, “Utanmadan ‘Ermeni Soykırımı’nı  Amerika’da senato da çıkartmaya çalışıyorlar. Fransızların neler yaptığını birçoğumuz biliyor. Herkes haddini ve yerini bilecek. Onun için biz kendi gücümüzle safları sıklaştırarak bunların mücadelesini vereceğiz.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir