• DOLAR 32.939
  • EURO 35.384
  • ALTIN 2463.7
  • ...
"Kışın alınması gereken tedbirler" konulu seminer düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kış aylarında, genel hayatı etkileyeceği ve kurumlar arası koordinasyonu gerektirebileceği düşünülen, yoğun yağmur ve kar yağışı, fırtına, don vb. kapsamlı meteorolojik uyarılarda, olası can ve mal kaybının önlenmesi ya da en aza indirilmesi ve müdahale çalışmalarının hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesi için bir seminer düzenlendi.

Adana İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün, 2019/02 sayılı "Kış Tedbirleri Genelgesi" kapsamında; Adana'da kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeler ve kaymakamlıklarca gerekli tedbirlerin alınarak hazırlıklı olunması ve kurumlar arası koordinasyonun sağlanması amacıyla düzenlenen seminer valilik toplantı salonunda gerçekleşti.

Vali Yardımcısı Mustafa Aydın'ın, gerçekleştirilen çalışmalar ve alınan önlemlerle ilgili olarak yaptığı sunumla başlayan toplantıda konuşan Vali Mahmut Demirtaş, "Ülke genelinde olduğu gibi Adana ve ilçelerinde de meydana gelebilecek olumsuzlukların önlenmesi ve ivedi şekilde giderilmesinde, kurumlar arası koordinasyon büyük önem taşımaktadır. Adana Valiliği olarak, kış mevsimi dolayısıyla, eğitim, sağlık, altyapı, ulaşım, arama ve kurtarma gibi çeşitli konularda yaşanabilecek olayların önlenmesinde araç-gereç, ekipman ve uzman personel gibi konularda gerekli tüm çalışmalar titizlikle yapılmaktadır. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın bu konuda üzerlerine düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getireceklerine inanıyorum." dedi.

Toplantıda, kışın il genelinde yaşanılabilecek kazaların veya meydana gelebilecek olumsuz olayların önüne geçilebilmesi için ilgili kurumlar tarafından alınacak tedbirler görüşüldü. Toplantıda ayrıca "AFAD Gönüllülük Kampanyası"nın önemi vurgulandı.

Vatandaşlara, e-devlet şifresi ile "turkiye.gov.tr" adresinden başvuru yaparak, "gonullu.afad.gov.tr"den alacakları online eğitimle, bu konularda bilgi sahibi olmaları ve olası herhangi bir afete karşı hazırlıklı olmaları hususunda çağrı yapıldı.

Adana'daki tüm kamu kurumlarında çalışan personelin de bu projeye önem vermeleri ve katılım sağlamaları istenildi.

Toplantı, kurum amirlerince görüş ve önerilerin dile getirilmesiyle sona erdi. (Ramazan Kösedağ-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir