• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Morales: Seçimlerde aday değilim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstifa sürecini darbe olarak niteleyen Morales, "Kendimize çok güvendik. Seçimlerden iki-üç hafta önce beni arayıp muhalefetin darbe planladığını söylediler, inanmadım çok da önemsemedim. Bu, halka karşı yapılmış faşist bir darbedir." dedi.

Ülkesinde düzenlenecek devlet başkanlığı seçimlerine ilişkin Morales, "Benim en büyük isteğim Bolivya'ya katkıda bulunmak. Ben, sağlıklı, şeffaf ve özgür bir seçim istiyorum. Seçimlerde aday olmayacağım ama siyaset yapmaya da hakkım var. Yaşadığım müddetçe bu alanda hizmet edeceğim ve devlet başkanı adayına da seçilmesi için yardım edeceğim." ifadelerini kullandı.

Bolivya'da 20 Ekim'de düzenlenen seçimleri ilk turda kazanan Morales, hile iddiaları ile sokaklara dökülen ve şiddet eylemlerine dönüşen muhalif protestolar, polisin isyanı ve ordunun istifa çağrısının ardından görevi bırakmış ve siyasi sığınma sağlayan Meksika'ya gitmişti.

Sonrasında, Bolivya Çokuluslu Yasama Meclisi'nin üst kanadı Senatörler Meclisi Başkan Yardımcısı muhalif Jeanine Anez devlet başkanlığı görevine getirildi.  

Morales, sığınma amacıyla 12 Aralık tarihinde Meksika'dan Arjantin'e geçmişti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir