• DOLAR 32.213
  • EURO 34.715
  • ALTIN 2446.075
  • ...
"Kaybedeni olmayan yarışmaya tüm halkımızı davet ediyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın 9'uncusunu düzenleyeceği siyer yarışması çalışmaları devam ediyor. "O'nu Oku O'nu Yaşa" sloganı ile gerçekleştirilecek olan yarışmaya 7’den 70’e herkes başvuru yapabiliyor. Kaybedeni olmayan yarışma olarak da bilinen siyer yarışmasında kitabı okuyan herkes maddi anlamda hediye kazanamasa da manevi olarak çok şey kazanıyor.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Marmara Koordinatörlüğünün siyer yarışması ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında İLKHA muhabirine konuşan Marmara Koordinatörlüğü Sözcüsü Eğitimci Faruk Ketboğa, her yaş gurubundan vatandaşların yarışmaya katılması çağrısında bulundu. Ketboğa, engelli ve hasta vatandaşlarında unutulmadığını, yarışma merkezlerine gelemeyecek olanlar için evlerinde bu hizmeti sunacaklarını ifade etti.

Vakıf olarak amaçlarının Peygamber Efendimiz (Sallalahu Aleyhi Vesellem)’i bütün halka tanıtmak olduğunu belirten Ketboğa, O’nun her eve her gönüle girmesi için yıl içerisinde çeşitli faaliyetler yaptıklarını ifade etti.

“Her seviyeye göre kitaplar hazırlandı”

Ketboğa, “Bu faaliyetlerden bir tanesi tüm Türekiye’de gerçekleştirdiğimiz siyer yarışmasıdır.  Yarışma öncesinde Peygamber Efendimiz (Sallalahu Aleyhi Vesellem)’in hayatını anlatan kitapları halkımıza sunuyoruz. Bu kitaplar okunduktan sonra kaybedeni olmayan siyer yarışmamıza halkımızı davet ediyoruz. Geleneksel hale gelen bu yarışmamız geçmiş senelerde yüzbinlerin katılımıyla gerçekleşti. Bu sene de bu yüzbinleri yarışmamıza bekliyoruz. 7’den 70’e herkesin katılabileceği bir yarışmadır. Her seviyeye göre kitaplar hazırlandı. Ona göre de sorularımız olacak.” dedi.

“39 ilçe 80 noktada kayıt çalışmalarımız devam ediyor”

Peygamber Sevdalıları Marmara Koordinatörlüğü olarak 39 ilçede 80 kayıt noktasında  yarışma hazırlık için çalışmalarını sürdürdüklerini hatırlatan Ketboğa, “Gönüllü kardeşlerimiz de sahaya inerek halkımıza kaybedeni olmayan yarışmaya davet ediyorlar. Bununla ilgili afiş çalışmaları, broşür çalışmaları, sosyal medya paylaşımları yaptık. Merkezlerimizde reklam çalışmaları, duyurular, afiş çalışmaları yapıldı. Kayıtlarımız hızla devam ediyor.” diye konuştu.

“Sınav bahanesiyle peygamberimizi tanıyıp hayatımızın merkezine alalım”

Ketboğa, “Reklam çalışmalarımızın yanında STK’ları da ziyaret ediyoruz. Onların üye ve gönüllülerini de bu yarışmaya davet ediyoruz. Aynı zamanda bu hayırlı işe ortak olmalarını talep ediyoruz. Bu güne kadar teveccüh iyi noktadaydı. Buradan yine duyurmuş olalaım. Herkesi, tüm halkımızı 7’den 70’e bu yarışmaya davet ediyoruz. Yine yüzbinlerin katılımıyla bir yarışmayı gerçekleştirelim. Bu yarışma bahanesiyle Peygamber efendimiz (Sallalahu Aleyhi Vesellem)’i tanıyalım ve hayatımızın merkezine alalım inşallah.” şeklinde konuştu.

Görme engelli vatandaşlar için sesli kitap hazırlandı

Yarışmaya katılmak isteyen görme engelli, hasta ve yaşlıların da unutulmadığını, bunlar için de özel olarak çalışma yaptıklarını dile getiren Ketboğa, son olarak şu ifadelere yer verdi: “Görme engelli vatandaşlarımızla ilgili vakfımız tarafından ‘sesli kitap’ çalışması yapıldı. Rahatlıkla ulaşabilecekleri sesli kitapları var. Sesli kitapla yarışmaya hazırlanabililer. Ayrıca yarışma günü her görme engelli vatandaşımız için görevliler tayin edilecek. Görevliler sesli olarak soruları okuyacak ve yarışmayaa katılan görme engelli vatandaşlarımızın da sağlıklı bir şekilde yarışmaya girmesi sağlanacak. Yarışma merkezlerine gelemeyen vatandaşlarımız için ise görevlilerimiz evlerde bu hizmeti verecekler. Başta da söylediğimiz gibi kaybedeni olmayan bu yarışmaya tüm halkımızı davet ediyoruz.” (Nizamettin Aşkın- İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir