• DOLAR 32.517
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.876
  • ...
İnsan Vücudu Hakkında Şaşırtıcı Gerçekler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kendini bilen Rabbini bilir sözünü hiç bilimsel bir açıdan ele almamıştık. Şimdi Allah'u Teala'nın en güzel yarattığı insanın bir kaç özelliğini paylaşalım

İşte en güzel yaratılan insanın birkaç özelliği…

Yetişkin bir insan 7 oktilyon atomdan meydana gelir. (Sayıyla 7.000.000.000,000.000.000.000.000.000 adet). Bu atomlar bir araya gelerek organlar ve sistemleri oluştururlar.   Bu organların her milimetrekaresi ince bir tasarım ile yaratılmıştır. Bedenimizin derinliklerinde mucizevi işlemler gerçekleştiren hücreler, dokular, moleküller ve salgılar mevcuttur.

Beyin acı hissetmez: Beyin acı sinyallerini işlediği halde, kendisi acı hissetmez.

Beyniniz çok büyük miktarda oksijene ihtiyaç duyar: Beyniniz tüm vücut ağırlığınızın yüzde ikisini oluşturmasına rağmen, vücudunuzun ihtiyacı olan oksijen ve kalorinin %20’sine ihtiyaç duyar.

Beyinin %80’i sudan oluşur: Beyin sağlığınız için vücudunuzun su ihtiyacını iyi gözetmelisiniz

Kokunuz size özeldir: Vücut kokunuz size özeldir, eğer bir ikiziniz yoksa. Bebekler bile annelerinin özel vücut kokusunu algıyabilirler ve onları bu şekilde tanırlar.

Burnunuz 50.000 farklı kokuyu hatırlayabilir: Burnunuz 50.000 kokuyu birbirinden ayırabilir ve bunları hatırlayabilir.

Gözün görme kapasitesi: İnsan gözü o denli hassastır ki Dünya düz olsaydı 60 kilometre uzaklıkta bulunan yanan bir mumu görebilirdik.

Gözdeki kasların kapasitesi: Göz kaslarınız günde 100 bin kez kasılır. (Bu miktar, bacak kaslarınızın 80 km yol yürürken yaşadığı kasılmaya eşdeğerdir.)

Dişleriniz siz doğmadan büyümeye başlar: Siz doğduktan aylar sonra ortaya çıkmalarına rağmen, aslında dişleriniz siz doğmadan 6 ay önce oluşmaya başlar.

Bebekler öküzlerden daha kuvvetlidirler: Vücut ağırlıklarına ve güçlerine göre bebekler öküzlerden daha kuvvetlidirler.

Bebeklerin hepsi doğduklarında mavi göze sahiptirler: Bebeklerin gerçek göz renklerinin ortaya çıkabilmesi için melanin gerekir ve ultraviyole ışına maruz kalmaları gerekmektedir. Bundan önce tüm gözler mavidir.

Muhteşem yenilenme: Vücudunuz her saniye 25 milyon yeni hücre üretiyor.

Hapşırma hızı 160 km/saat’tir: Hapşırık vücudunuzu 160 kmh hızda terkeder, bu sebeple bunu durdurmaya çalışmamalısınız, aksi takdirde vücudunuza zarar verirsiniz.

Öksürük vücudunuzdan 100 km/saat ile çıkar: Öksürük daha az zararlıdır, ve vücudunuzdan 100 kmh hızla çıkar. Fakat bu yine de otobanda giden bir arabanın hızına eşittir.

Vücudumuz bir enerji santrali gibidir: 30 dakika içinde insan vücudundan çıkan ısı yaklaşık 4 litrelik bir suyu kaynatabilir.

Kemiklerinizin dört biri ayaklarınızdadır: Her bir ayağınızda 26 adet kemik vardır. Toplamda 52 yapar ve tüm vücudunuzdaki 206 kemiğin %25’i ayaklarınızda demektir.

Somurtmak için gülmekten daha fazla kasa ihtiyaç duyarsınız: Bilim adamları tam sayı konusunda hem fikir olmasalar da, somurtmak için gülmekten daha fazla kasa ihtiyaç duyarsınız.

Kemikleriniz çelikten daha sağlamdır: Eşit şartlarda mukayese edildiğinde kemikleriniz çelikten daha sağlamdır, ayrıca daha fazla gerilme kuvvetine sahiptir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir