• DOLAR 32.552
  • EURO 35.21
  • ALTIN 2472.719
  • ...
Yayalara yol vermeyen sürücülere para cezası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te şehir merkezi ve şehirlerarası karayollarında rutin olarak yapılan trafik uygulamaları ve denetimleri aralıksız bir şekilde devam ediyor. Uygulamalar kapsamında trafik kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle binlerce sürücüye para cezası verildi.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte yapılan trafik uygulamalarında ve denetimlerinde, 29 sürücüye yaya geçidinde yayalara yol vermedikleri, 6 yayaya kırmızı ışık kuralına uymadıkları ve 64 sürücüye trafik kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle para cezası verildiği belirtildi.

734 aracın denetlendiği trafik uygulamalarında, 29 sürücüye yaya geçidini kullanan yayalara geçiş hakkını vermemekten, 7 sürücüye araç muayenesi yaptırmamaktan, 2 sürücüye aracının sigortasını yaptırmamaktan, 22 sürücüye diğer trafik kurallarını ihlal etmekten olmak üzere 64 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanırken, 11 araç trafikten men edildi ve 6 yayaya da kırmızı ışıkta geçtikleri gerekçesi ile para cezası verildi.

Asayiş denetimlerinde aranan 30 şüpheli yakalandı

Kentte gerçekleştirilen asayiş denetimlerinde de çeşitli suçlardan aranan 30 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında, 20 şüpheliye uyuşturucu madde bulundurmaktan, kullanmak ve ticaretinden, 29 şüpheliye hırsızlıktan ve 89 şüpheliye de kabahatler kanunundan işlem yapılırken, aranan 30 şüphelinin de yakalandığı ifade edildi.

Denetimlerde, 955 gram esrar maddesi, 36.02 gram metamfetamin maddesi, 2.05 gram skunk maddesi,  6 adet captagon hap, bir adet uyuşturucu hap, bir adet hassas terazi, bir miktar para, 200 paket gümrük kaçağı sigara, 6 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda fişek, 2 adet kurusıkı silah, bir adet hacizli motosiklet, 2 adet hacizli araç, 2 adet çalıntı cep telefonu, 2 adet çalıntı motosiklet, bir adet çalıntı araç, bir adet trafikten men edilen araç, bir adet çalıntı bisiklet ve çeşitli çalıntı malzemeler ele geçirildi.

Evden hırsızlık yapan şüpheli tutuklandı

Şahinbey ilçesinde bir evde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili başlatılan çalışma kapsamında çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesi sonucu şüphelinin A.B. olduğu belirlendi.

Kimliği tespit edilen ve ev adresi belirlenen şüpheli, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Cep telefonu çalan şüpheli yakalandı

Şahinbey ilçesi Tekstilkent Mahallesinde bulunan bir işyerinde kalabalıktan faydalanarak, bir kişinin cebindeki cep telefonunu yankesicilik çalan şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

(İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir