• DOLAR 32.495
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2441.303
  • ...
Filistin için `Arap Fonu` Teklifi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mısır`ın başkenti Kahire`deki Arap Birliği merkezinde dün başlayan Arap Ülkelerindeki Filistinlilerin İşlerinden Sorumlu Yetkililer Konferansı`nda, Ürdün hükümetine bağlı Filistin İşleri Müdürü Mahmud el-Akribavi, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular için Bağdat Bildirisi`nin uygulanmasını, tutuklulara ve ailelerine maddi destek sağlanması için bir "Arap Fonu" oluşturulmasını talep etti.

11 Aralık`ta Bağdat`ta gerçekleştirilen Uluslararası Filistinli Esirler ve Tutuklularla Dayanışma Konferansı`nda kabul edilen Bağdat Bildirisi, İsrail hapishanelerindeki Arap ve Filistinli tutuklularla dayanışmayı öngörüyor.

Bunun yanı sıra Ürdünlü yetkililer, İsrail`in Kudüs`teki Arap kültürünün, Hristiyanlık ve İslam`ın izlerini silmeye devam ettiği, Filistin topraklarını işgalini meşrulaştırmak için yasal gerekçeler ürettiği ve 1967 sınırları içinde Filistin ve İsrail devleti kurulması vizyonuna tehdit oluşturduğu konusunda uyarıda bulundu.

Dün Kahire`de başlayan ve 5 gün sürecek Arap Ülkelerindeki Filistinlilerin İşlerinden Sorumlu Yetkililer Konferansı`nın katılımcıları arasında Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Eğitim Kültür ve Bilim Teşkilatı yetkilileri de yer alıyor.

Konferansta, Filistin`in BM`de üye olmayan üye olmayan gözlemci devlet statüsü kazanmasının ardından BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı`na (UNRWA) kayıtlı 5 milyon Filistinli mültecilenin durumu, artan şiddet olaylarının ardından Suriye`deki Filistinli mültecilerin şartları, Filistin topraklarındaki İsrail yerleşim yerleri ve UNRWA`nın içinde bulunduğu ekonomik krizin görüşülmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir