• DOLAR 32.432
  • EURO 34.468
  • ALTIN 2486.8
  • ...
Lübnan`daki Suriyeli Mültecilerin Dramı Büyüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Suriye`deki katliamdan kaçarak Lübnan`a sığınan mültecilerin sayısı geçen hafta Yermuk kampına yapılan hava saldırısından sonra 160 bini aştı.

Kuzeyde Vadi Halid ve Trablus, doğuda Ersal ve Bealbek (Bekaa Vadisi) ve Beyrut`ta bulunan Sabra ve Şatilla kamplarına sığınan çoğu çocuk ve kadın binlerce mülteci oldukça kötü koşullarda yaşam mücadelesi veriyor.

Bölgedeki yardım çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı Acil Yardım Koordinatörü Recep Güzel, Lübnan`a sığınan Suriyeli mültecilerin durumuyla ilgili son gelişmeleri aktardı.

Güzel`in tespitlerine göre özellikle Bekaa Vadisi`ne sığınan mülteciler sert hava koşulları ve açlıkla mücadele ediyor. Ersal, Vadi Halit ve Trablus gibi bölgelere sığınan mültecilere bölge halkı yardım etmeye çalışsa da imkanları yetersiz olduğu için ihtiyaçlar giderilemiyor. Bekaa Vadisi`ne sığınan mültecilere ise neredeyse hiç yardım ulaşılamıyor.


Lübnan`ın çeşitli bölgelerine sığınan mültecilerin barınma, beslenme ve sağlık alanında yardım ihtiyaçları her geçen gün artıyor. Gerekli yardımlar mültecilere aktarılmadığı takdirde ilerleyen günlerde hava sıcaklığının daha da düşmesiyle birlikte özellikle çocuklarda hayati risk oluşturacak hastalıkların yayılmasından korkuluyor.

İHH`nın yardımlarını mültecilere ulaştırmak için Lübnan`da bulunan Recep Güzel, yardımların ihtiyacı karşılayacak yeterliliğe ulaşması için daha kapsamlı projeler gerçekleştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir