• DOLAR 32.511
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.258
  • ...
`Başörtü Yasağını Çözmeyen Hükümet Umutları Kırmıştır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - TESSEP, Konya merkez Meram ilçesinde bulunan Kayalı park meydanında saat:13.00`te yaptığı basın açıklamasıyla yeni Kılık Kıyafet Yönetmeliğiyle okullarda başörtüsünün yasaklanmasını kınadı. Açılış konuşmasını M. Zülfi Tan`ın yaptığı programda basın açıklamasını Mehmet Durmuş Okudu.
 
Açılış konuşmasında Milli Eğitim Bakanlığı`nın kılık kıyafet yönetmeliğini protesto etmek için toplandıklarını belirten M.Zülfi Tan; "Her türlü kılık kıyafet serbest olurken İslami kılık kıyafetin yasak olmasının sebebini sormak ve seçim meydanlarında verilen sözlerin hatırlanması için burada bulunuyoruz" şeklinde konuştu.
 
Milli Eğitim Bakanının sözlerini de eleştiren Tan; "En acı olanı da Milli Eğitim Bakanının gözlerimizin içine bakarak `İsteseydik Kaldırırdık` demesidir. Niçin istemediniz? Buna cevap vermedikçe AK Parti töhmet altındadır" dedi.
 
Müslüman Halkımızın İstediği Bir Durum, Hala Ortaya Çıkmamıştır
Başörtüsünün sadece üniversitede serbest olmasının, yaralarına merhem olmadığını belirten Durmuş; "Müslüman halkımızın istediği bir durum, hala ortaya çıkmamıştır. Üniversite kapılarında gördüğümüz manzaralara, şimdi ortaöğretim ve liselerde daha çok şahit oluyoruz. Çocuklarımız, okul kapısına kadar geldikleri başörtülerini, okula girerken çıkarmak zorunda kalıyorlar. Başı açık olan öğrencilerin, hiçbir baskı altında kalmadan girip çıktıkları okullara, başörtülü öğrenciler, başlarını açarak girmek zorunda bırakılıyorlar. O okullarda, başı kapalıların da okuma hakları yok mu? Bu ülkede sadece başı açık olanların mı okuma hakları var? Bu okullar, başı kapalı olan öğrencilerin velilerinin de verdiği vergilerle yapılmadı mı? Orada görev yapan görevlilerin, paralarını bu öğrencilerin velileri de vermiyorlar mı? O zaman bu ayırım niye? Hiçbir okulda başı kapalılık dayatılmazken, tüm okullarda neden başı açıklık şartı dayatılıyor?" şeklinde konuştu.
 
"İslam Dışı Kılık Kıyafetin Dayatılmadığı Bir Eğitim Sistemi İstiyoruz"
Eğitim sisteminin sadece laik ve batıcı insan tipine göre dizayn edilmesinin kabul edilemez bir hata olduğunu belirten Durmuş; "Çocuklarımızın bu eğitim sistemi ile ne hale geldiklerini, bütün kamuoyu her gün görmektedir. Tez elden bu kokuşmuş sistemden vazgeçilmelidir. Biz çocuklarımızın, aynı zamanda doğru bir dini eğitimin de verildiği, kız ve erkek okullarının ayrı olduğu ve İslam dışı kılık kıyafet zorlamalarının dayatılmadığı bir eğitim sistemi istiyoruz. Çocuklarımızın, her gün batıl bir sisteme kurban edildiği bu çağdışı andımız uygulamasının da kaldırılmasını istiyoruz. Çocuklarımızın ve velilerimizin istemediği bu uygulama, büyük bir zulümdür" şeklinde ifade etti.
 
Eğitim Sistemi Sadece Belli Kesimleri Tatmin Ediyor Uygulanan eğitim sisteminin sadece belli kesimleri tatmin ettiğini belirten Durmuş; "Bugün okullarda uygulanan kılık kıyafet yönetmeliği, sadece belli kesimleri tatmin eden bir uygulamadır. Milletimizin kahir ekseriyeti hala aynı zulmü görmeye devam etmektedir. Öğrencilerin Allah`ın emri ile kulların emri arasında bırakılması kabul edilemez bir yanlıştır. Hiç kimsenin kılık kıyafetine karışmayan hükümetin, başörtülü öğrencileri kapıdan geri çevirmeleri akıl almaz bir uygulamadır" dedi.
 
Dindar İnsanların da Hassasiyetlerine Dikkat Edilmesi Gerekir
Laik kesimlerin hassasiyetlerine dikkat edildiği gibi, dindar insanların da hassasiyetlerine dikkat edilmesini isteyen TESSEP Sözcüsü Mehmet Durmuş; "Devletin bizim kılık kıyafet ve düşüncemize yön vermesini istemiyoruz" diyerek taleplerini şöyle sıraladı:
- Okullardan andımız uygulamasının kaldırılmasını istiyoruz.
- Çocuklarımızı okutabileceğimiz karma eğitim sisteminden ayrı, kız ve erkek çocukların ayrı ayrı okutulduğu okulların da açılmasını istiyoruz.
- Okullardaki kılık kıyafet serbestîsinin sadece belli kesimler için değil tüm öğrenciler için uygulanmasını ve örtünme yasağının hemen kaldırılmasını istiyoruz.
- Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öğrencilerinin "Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik" acilen geri çekmelidir.
(M.Ata Doğu - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir