• DOLAR 32.56
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2444.021
  • ...
Madas-Der Üyeleri Kan Bağışında Bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Merkezi İstanbul`da bulunan Tokat Madas Der üye ve gönüllüleri 60 ünite kan bağışında bulundu.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Madas-Der Başkanı Erdal Elibüyük, halkın kan bağışı konusunda daha duyarlı olması gerektiğini ifade ederek "Türkiye`de ortalama 2 milyon ünite kan ihtiyacı mevcut. Türkiye ortalamasında kan bağış oranı çok düşük." dedi.
 
"Kan, üretilemeyen tek ilaçtır ve tedavi aracıdır." diyen Elibüyük " Sosyal sorumluluk gereği bunu yaptık, inşallah yapmaya devam edeceğiz ve herkesi bu konuda daha duyarlı ve daha hassas olmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
Kan vermenin sağlık açısından da bir çok faydasının olduğunun altını çizen Elibüyük, "Bunun için sağlıklı her insanın yılda en az bir kez kan vermesi gerekir. Aynı zamanda bunun gibi sosyal adımlarla insanlar birbirleriyle daha kaynaşacaktır, buraya katılıp kan veren herkesten Allah razı olsun diyor ve bu tür yararlı programların çoğalması temennisinde bulunuyorum" ifadelerini kullandı.
 
Madas-Der genel merkez binasında gerçekleşen kan verme programı yaklaşık üç saat kadar sürdü. Üye ve gönüllülerin yoğun ilgi gösterdiği program Kızılay görevlilerinin, kan verenlere ücretsiz sağlık testi yapması ile son buldu.(Cihat Kaçar-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir