• DOLAR 32.449
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2442.924
  • ...
Şirince, Kıyamet ve İçki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - 21 Aralıkta kıyamet kopacak safsatası günlerce gündemde tutulurken, Şirince`yi duyan yerli, yabancı binlerce insan köye akın etti. Ortalama 200 hanesi olan köy, adeta şarap imalatçısı durumuna geldi.

Cami cemaatinden olan ve gittiğimizde camide Kur`an okuduğunu gördüğümüz Mevlüt amca görüntü vermek istemediğini söyleyerek, "Burası 10 yıldır böyle, yani içki dükkânları bu gün için kurulmadı ancak bugün hat safhaya çıkmış durumda. Öncesinden böyle değildi, ne zamanki film yapımcıları buraya gelip film çekmeye başladı o zaman burası bozuldu. Kıyamet kopacak diyorlar ama yaptıkları şu pisliğe bak. Eğer kıyametin kopacağına gerçekten inanıyorsan, içkiye değil namaza yönelmen lazım, barlara değil camiye girmen lazım. Bunların mayası bozuk" dedi.

Caminin girişi kanları dondurur cinsten, namaza gitmek için sağlı sollu içki masalarının önünden geçmek zorundasın. Öte yandan İzmir`den görev icabı geldiğini ve ismini vermek istemediğini söyleyen sivil savunma görevlisi bir vatandaş da, buraya mecburi olarak geldiğini ifade ederek,  "Ben buraya ikinci seferdir geliyorum, yani içkinin bu kadar çok tüketildiğine daha önce de şahit olmuştum. Mümin olarak Müslüman olarak memnun değiliz haliyle. Allah hidayete erdirsin inşallah. Bana kalsa gelmek bile istemem ama mecburiyetten geldik buraya, gördüğünüz gibi şuan camideyim ve doğrusu çıkmamı gerektirecek hiçbir şeyin de olmasını istemiyorum."

Çoluk çocuk, genç yaşlı, yerli yabancı herkes içkiyi adeta su gibi içerken, Osmanlı kıyafeti giymiş bir gencin sırtında bakırdan yapılmış bir sürahide şarap satması bir vatandaşın `Kültür bakanlığı nerede, limonata satar gibi içki satma Osmanlı kültürünün neresinde var` demesine sebep oldu. (Yunus Şani - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir