• DOLAR 32.575
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2458.984
  • ...
`Roboski Katliamını Unutturmayacağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Özgür Der Diyarbakır Şubesi`nden bir heyet, TSK`ya ait savaş uçakları tarafından yapılan bombardıman sonucu Şırnak`ın Uludere (Qileban) ilçesi Roboskî (Ortasu) köylerinde, 17`si çocuk 34 sivil hayatını kaybettiği olayın yıldönümünde Roboski`yi ziyaret etti. Burada basın açıklaması yapan Özgür Der Diyarbakır Şube başkanı Av. Serdar Bülent Yılmaz, Roboski katliamını unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.
 
Roboski dağlarında katledilen 34 masumun katledilişinin sene-i devriyesinde Roboskili ailelerin adalet arayışına destek vermek için geldiklerini ifade eden Av. Serdar Bülent Yılmaz, "Daha önce de olaydan 3 gün sonra gelmiştik. Olay yerinde görmüştük. O günden bu güne hiçbir değişiklik olmadı, bilakis kötüye gitti. Özür dilenmedi, ailelere bir baş sağlığı dilenmedi, aileler bilakis baskı altına alındılar, tutuklandılar. Niçin Diyarbakır`a gidiyorsunuz, niçin meclise gidiyordunuz bizi şikâyet ediyorsunuz diye sürekli baskı altındalar. Bu dağların arasında kalmışlar. Maalesef bu durumun hükümeti hiç incitmediğini, hükümet çevrelerini incitmediğini görüyoruz. Biz vicdanı olan insanlar olarak burada katledilmiş olan kardeşlerimizin ailelerinin acısını paylaşıyoruz" dedi.
 
Roboski Katliamını Unutmadık Unutturmayacağız…
Hükümetin olayı aydınlatmak konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek yerine bu katliamı ve sorumlularını aklamaya çalışan bir tavır sergilediğini ifade eden Yılmaz, Başbakanın bütün açıklamalarında katledilenleri suçladığını ve olayı rutin bir güvenlik önlemi olarak tanımladığını belirtti.
 
Olayın aydınlatılması ve suçluların açığa çıkarılması hususunda bu güne kadar somut ve güven verici hiç bir açıklama yapılmadığını dile getiren Yılmaz, "Hükümet ve TSK bu katliamı savunmak için akıllara durgunluk veren tezler geliştirip hukuk ve vicdanla bağdaşmayan bir yaklaşım sergilemektedirler. Açılan soruşturmaların bir an için ilerlememesi TSK`nın meclis inceleme komisyonuna olayla ilgili hiçbir belge ve bilgi göndermemesi gibi gerekçeler ve gerçekler Roboski katliamının organize ve örgütlü biçimde örtbas edileceği yönünde oluşan haklı kanaatleri pekiştirmektir. Anlaşılmaktadır ki Roboski katliamının sorumluları ve failleri hükümetten aldığı cesaret ve destekle Ankara`nın karanlık dehlizlerin de koruma altına alınmıştır. Roboski de katledilen mazlumlar için feryatlara karşı ağır kesilenler bilmeli ki bombalarla katledilen sadece 34 masum değil, bizatihi adaletin kendisidir" ifadelerini kullandı.
 
"AKP İsminin Başındaki Adalet Kavramını, Bu Dağlarda Kaybetmiştir"
AKP`nin bu günden sonra Adalet ve Kalkınma değil, sadece Kalkınma Partisi olduğunu dile getiren Yılmaz, "Hükümetin katliamla ilgili pervasız tavrı bu şekilde seyrettiği müddetçe Robosk`inin asıl sorumlusu hükümet kabul edilecektir" dedi.
 
Roboski katliamının failleri bulunmadıkça, hızlı ve kararlı adımlar atılmadıkça sorumlulardan hesap sorulmadıkça, yetkililer tarafından verilen sözlerin katliama yönelik ifade edilen hissiyatın ve yapılan değerlendirmelerin tümünün anlamsız ve hükümsüz olduğunu belirten Yılmaz, "Roboski`ye düşen ateş sönene, adalet yerini bulana dek Roboski Katliamının acısını ilk günkü gibi tutacağız taki zalimlerden hesap sorulana kadar" ifadelerini kullandı.
 
Katliamda Hayatını Kaybeden M. Ali Tosun`un babası Zeki Tosun;
Özgür Der heyetine teşekkür eden hayatını kaybeden M. Ali Tosun`un babası Zeki Tosun; "Tabiî ki bizim de mağdur aileler olarak AKP hükümetinden çok beklentilerimiz olmuştur. Olayla ilgili bir tavır, olumlu bir açıklama ortaya koymasını her zaman bekliyorduk. Roboski için, bu masum halk için, çok şey değil sadece adalet istedik. Ama acı gerçek ki hiçbir şekilde hiçbir açıklamada bulunmadılar" diyerek tepkisini dile getirdi.
 
"Ölenler Teröristse Devlet Neden Tazminat Ödüyor"
Başbakan Erdoğan`ın katıldığı bir televizyon programında; "Oraya giden her kişiye siz sivil diyorsunuz başımı ağrıtıyorsunuz. Bunlar sivil değil terördür, terör uzantılarıdır" dediğini ifade eden Zeki Tosun, "Sayın başbakanım mademki bunlar terör ise 30 seneden beridir bir terör mücadelesi Türkiye de var. Peki, neden hiçbir terör zanlısına, ailesine tazminat ödenmemiş, hatta böyle bir teklifte bile bulunmamışlar. Neden Roboski`ye böyle tazminat talebinde bulunuyor. Bir ülkede terör var ise hiçbir hükümet terör ailelerine tazminat talebinde bulunmaz. Biz de buna hayretle şaşırıyoruz. Yani gelip baksın katledilen 34 kişiden 19`u lise ve ortaöğretim öğrencileridir. Bunların sıraları hala boştur. Daha hiçbir öğrenci onların masalarına oturmamış. Geri kalan sivil gençlerimiz ise vatani görevlerini en iyi şekilde yapmış kişilerdir.
 
Hükümet bizi topluma kazandıracaklarına kalkıp terör ilan ediyorlar. Şunu bilsinler ki bizim çocuklarımız hiçbir zaman silahlı mücadelenin altına girmemişlerdi. Sadece 25-50 TL muhtaç oldukları için gidip sınır ticareti yapıyorlar. Biz hiç bir zaman Kürtçülük veya Türkçülük diye bir ırkçılık yapmadık. Sadece imanlı insanların bizim acımıza dertlerimize ortak olup haklarımızı istemelerini istiyoruz. Teröristin babasına ya da çocuğuna maaş verilir mi? Katledilenlerin çoğu koruyucu çocuklarıydı. Her zaman adalet dedik ve yine de adalet diyeceğiz" dedi. (Abit Dündar, Muhammed Müldür - İLKHA)
 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir