• DOLAR 32.211
  • EURO 34.717
  • ALTIN 2448.387
  • ...

İSTANBUL

Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Soylu, Soylu, 2 yıl önce kurulan kurumun geldiği son noktaya ilişkin yaptığı açıklamada, yönetim kurulunun nisanda oluşturulduğunu anımsattı. Geçen süre zarfında öncelikle personelin eğitim altyapısının tamamlandığını dile getiren Soylu, fiziki olarak da altyapılarının hazır olduğunu dile getirdi.

Soylu, "Bunun sonucunda helal alanında akreditasyon taleplerimizi toplamaya başladık. Şu ana kadar Almanya'dan Azerbaycan'a, Rusya'dan Tayland'a çok sayıda ülkeden akreditasyon taleplerini alıyoruz. Bu da bizim ne kadar önemli bir iş yaptığımızın göstergesi." dedi. Soylu, bugüne kadar 10'dan fazla başvuru aldıklarını, kendi alanında çok büyük kuruluşlarların HAK'tan akreditasyon için talepte bulunduğunu kaydederek, ilk olarak TSE'nin başvuru yaptığını söyledi. TSE'nin verdiği 500'e yakın belge bulunduğunu aktaran Soylu, "Dolayısıyla milyarlarca dolarlık ürün ve hizmete tekabül eden belgeleri veren 10'dan fazla kuruluştan akreditasyon talebi aldık." ifadelerini kullandı.

"HELAL SERTİFİKASININ GÜVENİLİR OLMASI İÇİN HAK'TAN AKREDİTASYON ALINMALI"

Soylu, kendilerinden alınan akreditasyon bu konuda uygunluk veren değerlendirme kuruluşların muteber olup olmadığının ortaya çıkacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Dolayısıyla kendi belgelerinin güvenilir ve kabul edilebilir olduğunu, gerçek anlamda helali ifade ettiğini iddia eden kurum ve kuruluşların bizden akreditasyon alması lazım. Bu mecburi bir düzenleme değildir fakat kuruluşlar kendi verdikleri belgelerin güvenilir ve muteber olduğunu ispat etmek istiyorsa bizden akreditasyon almaları beklenir." AA