• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Artık Bayanlar da Namazlarını Cami`de Kılabilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Adana Sarıçam Aksoylar Camii`nde bay ve bayan cemaate hitaben vaaz veren Adana İl Müftüsü Arif Gökce, Sarıçam ilçesinde bayanlara erkeklerin imkânlarına denk, ferah mekânlarda ibadet etmelerini bir proje olarak düşündüklerini belirterek, camilerin kadınlara, gençlere ve çocuklara hizmet verecek şekilde dizayn edilmesi gerektiğini açıkladı.
 
Camileri namaz kılmanın yanında eğitim mekânı olarak değerlendirmek istediklerini belirten "Gökçe, sadece merkezî ibadethanelerde küçük yerlerin ayrılması ve camilerde bayanlara özel abdesthanelerin olmaması kadınları camilerden uzaklaştırıyor, her fırsatta camilerin yalnızca erkekler için değil, kadınlar için de ibadet yeri olduğunu, bayanların da ferah alanlarda ibadet etmelerini sağlayacak projelere rehberlik edeceklerini" söyledi.
 
Gökçe daha sonra, "Ardiye olarak kullanılmış, halıların, rahlelerin, temizlik malzemelerinin konulduğu yerler, merdiven altları, bodrum katları ya da son cemaat mahalli kadınlara ayrılmış. Annelerimiz, bacılarımız, kızlarımız, eşlerimiz olan kadınlar bunu hak etmiyorlar "dedi.
 
Bu Güzel uygulamadan dolayı Sarıçam Müftülüğüne teşekkür eden Gökce, "İlçede 60 Kuran kursunda eğitim alan bayan öğrencilerimiz bugün ve bundan sonra Cuma cemaatiyle beraber camilerimize gelecekler. Sebep olanlardan Allah Razı olsun İnşallah Güzel Bir başlangıç olur "dedi.
 
Sarıçam Müftüsü Murat Demir ise, "İlçe Müftülüğü olarak bu günden itibaren Kuran Kurslarına gelen bayan öğrencilerimizin camilerde namaza başlaması için gerekli tedbirleri aldık. Peygamber Efendimizin Hanımlarını Cuma ve bayram namazlarına götürdüğünü, amaçlarının var olan bu sünneti canlandırmak ve ihya etmek olduğunu" ifade etti. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir