• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
DAİŞ Peşmerge'ye saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DAİŞ mensupları Xaneqin’in Dekke köyünde bulunan Peşmerge’nin 3’üncü bölüğüne mensup güçlere saldırı gerçekleştirdi.

Saldırıda 3 peşmerge hayatını kaybetti, 2 peşmerge de yaralandı.

DAİŞ’lilerin önce havan topu atışları yaptığı ardından da çatışma yaşandığı bildirildi.

Saldırının ardından Peşmerge Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, DAİŞ’in saldırısına Peşmerge güçlerinin karşılık verdiği ve saldırının püskürtüldüğü ifade edildi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani de DAİŞ'in saldırısı hakkında açıklama yaptı.

Saldırının, "Terörün son bulmadığını kanıtladığını" belirten Barzani, hayatını kaybeden peşmergelere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Barzani, "DAİŞ’in Xaneqin’de Kürdistan Peşmergelerinin bir tugayına düzenlediği saldırı, son aylarda Kerkük ve Germiyan’da gerçekleştirilen terör saldırılarının devamı niteliğindedir. Saldırı, DAİŞ’in son bulmadığı gerçeğini kanıtladığı gibi halen huzur ve istikrar üzerinde de tehdit oluşturduğunu, bu insanlık düşmanıyla savaşın uzun süreceğini gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Barzani, şunları söyledi:

"Kürdistan vatandaşlarını temin ederiz ki Peşmerge Güçleri ve Kürdistan’ın diğer silahlı güçleri her zaman olduğu gibi, her terör hareketliliğini püskürtme, Kürdistan halkı ve toprağına yönelik her tehlike karşısında savunma konusunda teyakkuzda olacaktır.

DAİŞ’in Kürdistan, Irak, bölge ve dünyanın barış ve güvenliği karşısında tehdit olduğunu bir kez daha vurguluyoruz. Bu terör örgütünün yeniden örgütlenmeye çalıştığı, durumları terörü yaymada fırsat olarak gördüğü konusunda eminiz. Bunun için de DAİŞ’e karşı koalisyon, her zamanki ruhla devam etmeli ve teröristlerin Irak’ın ve bölgenin içinde bulunduğu hassas durumu değerlendirmesine izin vermemeli. Irak’ta düzenin yeniden tesis edilmesi ve istikrara kavuşturulması için çabalarını yoğunlaştırmalıdır." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir