• DOLAR 32.228
  • EURO 35.078
  • ALTIN 2442.37
  • ...
Adana Basınından Kısa Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - 22 Aralık 2012 Cumartesi günü Adana`da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:


ADANAHABER GAZETESİ: ESNAF İSYAN ETTİ
Kocavezir İş Merkezi`ndeki işyerlerinin 1 metre su altında kalması bardağı taşırdı. Yağmur nedeniyle işyerlerini su basan esnaf, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz`ı protesto etti. Aldırmaz ile görüşmek isteyen esnaf belediye binasına alınmayınca arbede çıktı.

Aldırmaz`a Soruyoruz; Kocavezir`i Kim Yaptı?
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Aldırmaz, işyerlerini su basan esnafı dinlemeyip yanıltıcı bir açıklama yaptı. Aldırmaz, Kocavezir İş Merkezini Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı İmar A. Ş. Olduğunu unutmuş olamaz.

Altyapı Çağrısı
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, Adana`nın birçok noktasını esir alan su baskınları sonucu kilitlenen trafiğin çözümü için sorumluları önlem almaya, altyapı yatırımlarını önemsemeye davet etti. Bakır, yaptığı yazılı açıklamada, \"Sağanak yağmur, kent trafiğini kilitlemeye yetmiş. Yağış süresi gün boyu sürünce sokaklar, caddeler apartman ve iş yerlerinin bodrum katları yağmur suyuna teslim olmuştur.\" ifadelerini kullandı.

Din Görevlileri Suriyeli Mültecileri Ziyaret Etti
Çukurova Din Görevlileri Derneği üyeleri Suriyelilerin barındığı Osmaniye`deki çadır kenti ziyaret etti. Dernek Başkanı İbiş Alpaslan ile beraberindekiler, Suriyeli din görevlisiyle birlikte çocukların eğitim gördüğü sınıfları gezdi. Çocukların ihtiyaçları hakkında Suriyeli meslektaşından bilgi alan Alpaslan, söylenen eksiklerin giderilmesi için çalışma yapacaklarını kaydetti. İbiş Alpaslan ve beraberindekiler, daha sonra çadır kentteki hasta ve yaşlılarla bir araya geldi.


EKSPRES GAZETESİ: YANLIŞ HESABA \"EVET\" DİYENLER ŞİMDİ DÜŞÜNSÜN!
AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Zihni Aldırmaz`ın, Belediye Meclisi`nde alınan 1/25000`lik plana aykırı imar değişikliği içeren maddeleri yeniden görüşülmek üzere iade etmesini doğru bir davranış olarak değerlendirdi. \"Yanlış hesap Bağdat`tan döndü dönmesine, yanlış hesaba neden olanlar şimdi ne yapacak?\" dedi.

Esnaf Belediyeyi Bastı
Adana`da, aşırı yağmur nedeniyle iş yerlerinin zemin katının su bastığını ileri süren esnaf, Adana Büyükşehir Belediyesi`ni bastı. Kocavezir Esnaf Sarayı Esnafı, aşırı yağmurlar nedeniyle iş yerlerinin zemin katını su bastığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi önüne gelerek, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile görüşmek istedi. Sonrasında belediyeye girmek isteyen esnaf ve güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı. Arbedede güvenlik görevlileri ve esnaftan bazıları hafif şekilde yaralandı. Çiçek vazolarını kırıp, arama cihazlarını tahrip eden esnafı, olay yerine sevk edilen çok sayıda çevik kuvvet ekibi ve polis sakinleştirdi.

Tarım Arazileri Sular Altında
Adana`da 4 gündür aralıksız devam eden yağışlar nedeniyle dereler taştı, ekili alanlar sular altında kaldı. Etkili şekilde devam eden yağışlardan etkilenen Kozan ilçesinde taşan dereler, ekili tarım alanlarında su baskınlarına yol açtı. İlçeye bağlı çoğu tarım arazilerinin sular altında kaldığını belirten çiftçi Bilal Kurt, \"ekili araziler sular altında kaldı. Allah`a şükür bizim bir zararımız yok\" dedi.

PKK Tehdidiyle Dolandırdılar
Adana Emniyet Müdürlüğü, 2 ayda PKK tehdidiyle dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen 104 kişiyi yakaladıklarını bildirdi. Çetenin 2 aylık süre zarfında 1 milyon TL`yi hesaplarına geçirdiği öğrenildi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir