• DOLAR 32.976
  • EURO 35.306
  • ALTIN 2463.25
  • ...
HİNDULAR CİCİ MÜSLÜMANLAR ÖCÜ ÖYLE Mİ?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FARUK KUZU – HABER YORUM

Haber şöyle:

"Nepal'de yüzlerce kasap Hinduizm inancı gereği “dünyanın en fazla hayvan kesilen etkinliği” olarak bilinen festivalin ilk gününde 200 bin fare, domuz ve kumru ‘kurban’ ettiler.

İki gün sürecek Festival nedeniyle Hindistan sınırındaki Bariyarpur Tapınağı’na giden Hindular, açık alanlarda ibadet etti ve bol bol fotoğraf çektirdi.

İslam Dünyasının yılda bir "Kurban Bayramı" münasebetiyle toplum faydasına matuf olarak kestikleri kurbanlara dil uzatıp "Vejeteryanlığın" arkasına saklanarak bu ibadeti "Gericilikle" Müslümanları da "Yobazlıkla" suçlayanların, Hindular için hiçbir şey söylememeleri kamuoyunda  çeşitli soruların sorulmasına yol açtı:

-Bu kadar açlık varken bu kadar (yiyilecek) hayvanın telef edilmesine neden kimse birşey demiyor?

-İspanya başta olmak üzere birçok Latin Amerika ülkesinde yapılan "Boğa güreşlerinde" matadorların boğalara olmadık eziyetlerine göz yuman, seyircilerini ise "Çağdaş" olarak addeden bizdeki solcu laiklerin Müslümanların kurbanlarına "Vahşet!" demeleri tezat değil mi?

-Acaba İslam'a ve Müslümanlara bu eleştirileri yapanların gayesi "Vegan toplum" değil de İslamsız bir toplum olmasın mı?

-Başta  Hindular olmak üzere dünyanın birçok yerinde akıllara ziyan dini ritüeller yapılmasına rağmen bu ülkenin laiklerini ve solcularını her fırsatta İslami inanca ve Müslümanca yaşamaya saldırtan sebep nedir?

-Hinduların- Sih'lerin fareye, maymuna, sineğe, bineğe, ineğe , ...tapınmalarına ses çıkarmayıp bu kültürün uzantısı olan YOGA gibi sözde kişisel ve psikolojik gelişim yöntemlerini "çağdaşlık" olarak kabul edip lüks salonlarda uygulayanların, İslam tasavvufunun zikir halkalarıyla alay etmeleri garabet değil midir?

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir