• DOLAR 32.524
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2433.577
  • ...
Cumhuriyet mağduriyet sürsün istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

18 yaşın altındaki gençler zina ettiğinde, içki içtiğinde “bırakın onlar genç hayatını yaşasın” repliği ile davranan sol Kemalist çizgi, 18 yaşın altında evlilik mevzu olduğunda “Çocukla evlendiler” haberciliği ile ne kadar objektif! olduklarını tekrar tekrar kamuoyuna gösteriyor.

Malumunuz binlerce genç evlilik mağdurunun gözü mecliste.

Eşler yapılacak bir düzenleme ile kocalarına; çocuklar babalarına kavuşacağı günü iple çekerken Cumhuriyet Gazetesi internet sitesinden düzenlemeyi hedef aldı.

Cumhuriyet Gazetesi meseleyi “çocukla evlenene af!” olarak işledi.

“Genç yaşta evliliklere af” getiren düzenlemenin Aralık sonunda mecliste gündemleşmesi bekleniyor.

AK Parti grubu, bir kesim medyanın bu düzenleme üzerinden "15 yaşındaki kızla evlenen 70 yaşındaki adamı serbest bıraktılar” algısı oluşmasın diye "eşler arasında 15 yaş farkı" kriterini getiriyor. AK Partinin kadın vekillerinin daha çok aradaki yaş sınırı 10 olsun dediği fakat yaşanan mağduriyetten binlerce ailenin etkilendiği gerçeğinden hareketle yaş farkının 15 olmasında karar kılındığı ifade ediliyor.

Yaş farkının 15’e çıkarılması ve genç yaşta evlenen erkeklerin cezaevinden çıkma ihtimali Cumhuriyetçileri rahatsız etmiş.

Rahatsızlıklarını ““Erkeğin dediği oldu: Çocukla evlenene af!” başlığı ile duyurdular.

15 yaşında her çeşit haramı işleyen, hatta zina eden kızlar için “çocuk” ifadesini kullanmayan Cumhuriyet, mevzu nikahlanan eşler olunca birdenbire “çocuksever” oldu.

Derdinizin ne olduğunu sizi bilen biliyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir