• DOLAR 32.459
  • EURO 34.755
  • ALTIN 2437.049
  • ...
Asayiş denetimlerinde aranan 46 şüpheli yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuyla ilgili Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kent genelinde asayiş uygulamaları ve denetimlerin devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda Şahinbey ve Şehitkâmil ilçelerinde gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında, 24 şüpheliye uyuşturucu madde bulundurmak, kullanmak ve ticaretinden, 24 şüpheliye hırsızlıktan, 78 şüpheliye de Kabahatler Kanunundan işlem yapılırken, aranan 46 şüphelinin de yakalandığı bildirildi.

Denetimlerde, 45.27 gram metamfetamin, 24.85 gram esrar, 6.98 gram eroin, 2.37 jameika, 2.59 bonzai, 2 adet uyuşturucu hap, bin 190 paket gümrük kaçağı sigara, 5 adet ruhsatsız tabanca, 8 adet fişek, 3 adet kurusıkı silah, 2 adet ruhsatsız tüfek, bir adet bıçak, 5 ton çalıntı kavak kerestesi, bir adet çalıntı araç, bir adet çalıntı motosiklet, bir adet cep telefonu, bir adet çalıntı çanta, 2 adet çalıntı akü, bir adet çalıntı motosiklet, 2 adet hacizli yakalamalı motosiklet ve bir miktar yaşam malzemesi ele geçirildi.

9 şüpheli uyuşturucudan gözaltına alındı

Öte yandan, Şahinbey ilçesi Mavikent Mahallesinde iki şüpheli, üç kişiye uyuşturucu madde satarken suçüstü yakalandı.

Şüphelilerin yapılan üst aramalarında, bir adet kuru sıkı tabanca, 1.60 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Şehitkamil ilçesi Emek Mahallesi Milli Egemenlik Bulvarı Caddesi üzerindeki asayiş uygulamasında durumundan şüphelenilerek durdurulan bir araçtan 98 gram uyuşturucu ele geçirilirken, araçtaki B.B, G.P. ve E.E. isimli şüpheliler gözaltına alındı

Şahinbey ilçesi Perilikaya Mahallesinde bir eve düzenlenen operasyonda evde yapılan aramada, 16.15 gr jamaika, 1.22 gram metamfetamin maddesi ve bir miktar uyuşturucu ticaretinden elde edildiği tahmin edilen para ele geçirilirken, bir şüpheli gözaltına alındı.

6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan şüpheli hırsızlık yaparken yakalandı

Şehitkamil ilçesinin Karacaahmet Mahallesinde iki aracın aküsünü çalan şüpheli, suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli polise ismini M.Ç. olduğunu söyledi. Şüphelinin yapılan GBT sorgulamasında ve parmak izi kontrolünde ise isminin M.Ç. olduğu tespit edildi.

Şüphelinin çeşitli suçlardan 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlenirken, şüpheli gözaltına alındı.

Şahinbey ilçesinde farklı tarihlerde meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili ise bir şüpheli düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bin 190 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi

Şahinbey ilçesi Hoşgör ve Savcılı mahallelerinde yapılan uygulamada durumundan şüphelenilerek durdurulan 2 şüpheliden bin 190 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilirken, şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir