• DOLAR 32.456
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2445.154
  • ...
'Kampüsten Kardeşliğe Bakış' paneli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi ile Türkiye Kardeşlik Birliği'nin (TÜRKAB) işbirliğiyle "Kampüsten Kardeşliğe Bakış" temasıyla Batı Raman Kampüsü rektörlük konferans salonunda bir panel düzenlendi.

Panelde konuşan Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, "Uluslararası düzeyde bütün dünyanın gözü bu topraklardadır. Burası Mezopotamya ovasının başlangıcıdır. Dicle'nin suladığı kadim topraklardır. Medeniyet burada şekillenmiştir." dedi.

Ortadoğu'dan bu topraklara devamlı göçlerin yaşandığını ifade eden Durmuş, şunları söyledi:

Onun için dünyanın gözü bu topraklarda. Bizler çok uyanık, çalışkan ve başarılı olmak zorundayız. Çünkü bu toprakları bir arada tutmak için birlik, beraberlik içerisinde ve çok güçlü olmak zorundasınız.

Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçerek bugünlere geldiğini vurgulayan TÜRKAB Genel Başkanı Sait Ali Arslan, "Biz aynı vücudun azaları, aynı binanın tuğlaları, aynı teknenin hamuruyuz. Bizim kurtuluşumuz beraberce hareket etmekte, bir olmamızdadır." diye konuştu.

Panele; Batman Üniversitesi, Muş Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Kahramanmaraş Üniversitesi rektörleri; TÜRKAB Genel Başkanı Sait Ali Arslan, kamu kurumu yöneticileri, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir