• DOLAR 32.576
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2423.755
  • ...
​"Ashab-ı Kiramı tanımayı kendimize bir vazife bilmeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Kozluk İlim-Der tarafından "Kasım Ayı Sahabe Ayı" kapsamında "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar, Sad Bin Ebi Vakkas ve Hazreti Hatice" konulu program düzenlendi.

29 Ekim Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Emrullah Uysal, Müslümanların güzide sahabelere her zamankinden çok muhtaç olduğuna değinerek, Müslümanların Ashab-ı Kiramı tanımayı bir vazife olarak bilmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Yoğun katılımın olduğu program Hamza Bozan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Peygamber Sevdalıları Vakfı Kozluk İlçe Temsilcisi Abdulcelil Bala, kısa bir açılış konuşması yaptı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 5 yıl önce kasım ayının sahabeler ayı olarak kabul edildiğini belirten Bala, "Bizim inancımız şudur ki; her yıl her ay ve her gün İslam’ın şuuruyla şuurlaşacak, İslam’ı hatırlatacak ve İslam’ı yaşatacak etkinliklerin yapılmasıdır. Biz bu amaçla yola çıktık. Bu programlar peygamber ve sahabelerini günümüze tanıtmak amacıyla yapılmıştır. Dünya üzerinde hak ve batıl sürekli bir mücadele içerisinde olacaktır. Müslümanın tercihi Hakk’ı yükseltmek batıla karşı durmaktır. Allah’u Teala bizlere hak ve batılı ayıracak akıl verdi. Hak ve batılı ayıracak yaşantıları verdi. İşte bu yaşantılarda peygamber ve ashabıdır. Öfkemizde de sevgimizde de sınırın ne olması gerektiği o güzide şahsiyetlerin hayatında gizlidir. Geleceğimiz için muhakkak sahabeleri günümüze taşımamız gerekiyor. İlmin derecesini Hazreti Ali’den (Radiyallahuanh), adaleti Ömer’den (Radiyallahuanh), itaatın derecesini Hazreti Ebubekir’den (Radiyallahuanh) ve haya Hazreti Osman’dan (Radiyallahuanh) almalıyız." dedi.

Program, İsmail Tufan’ın seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti. Daha sonra programda konuşan Molla Emrullah Uysal, sahabenin önemine değindi, Hazreti Hatice ve Sad Bin Ebi Vakkas’ın hayatından kesitler aktardı.

"Sahabeler zifiri karanlıklarda birer yıldızdır"

Sahabelerin yolumuzu aydınlatan yıldızlar olduğuna dikkati çeken Uysal, "Sahabe; Allah Resulünü görmüş, O’na iman etmiş, ömrünün bütününü O’nunla tüketmiş, hayatını İslam’a adamış fedailer topluluğudur. Allah’ın askerleridirler. Peygamber Aleyhisselama hakkıyla ümmet olan toplulukturlar. Vahyin muhatabıdırlar. Yani İslam’ı yaşayıp günümüze kadar gönderen şahsiyetlerdir. Ve bu şahsiyetlerin her biri zifiri karanlıklarda birer yıldızdır. Bütün sahabeler kıymetlidir ve yolumuzu aydınlatan yıldızlardır." ifadelerini kullandı.

"Ashab-ı Kiramı tanımayı kendimize bir vazife bilmeliyiz"

"Sahabeye önem vermek zorundayız. Çünkü onlar Allah Resulü’nün davasının sahibidir." diyen Uysal, "Bizler sahabe gibi o davaya sahip çıkmak zorundayız. O gün zifiri karanlık vardı, karanlıkları aydınlığa çeviren ashab oldu. Bugün de dünyanın zifiri bir karanlık içerisinde olduğu, dünyanın gittikçe bozulduğu, insanlığın kalmadığı, güven ortamının kalmadığı, namusun, hayanın, şerefin tarumar edildiği, çocukların, gençliğin, internet sahneleriyle vaktini geçirdiği, her birinin esrara, eroine, tinere ve baliye müptela olduğu böylesi karanlık bir dönemde, kafirlerin, güçlülerin, zalimlerin despot bir şekilde insanlığı yok etmek için büyük silahlar ürettikleri, coğrafyaları işgal ettikleri, insanları yok etmek için silah makinelerini ürettiği ve namuslarını, şahsiyetlerini, mallarını gasp ettikleri böyle bir dönemde, hele hele Amerika, İsrail ve Avrupalısının İslam alemini kasıp kavurduğu böyle bir dönemde, Müslümanların yer altı ve yer üstü zenginliklerinin ellerinden alındığı, Müslümanların perişan, tarumar ve dağınık olduğu böyle bir dönemde hepimizin sahabeye çok ve çok ihtiyacı vardır. Evimizin, annelerimizin, gençlerimizin, babalarımızın sahabeye ihtiyacı vardır. Çünkü onların hayatında insanlık, kardeşlik, merhamet, güven, mal emniyeti, can emniyeti, nesil emniyeti, akıl emniyeti ve din emniyeti vardır. Bu yüzden biz Müslümanlar Ashab-ı Kiramı tanımayı kendimize bir vazife bilmeliyiz." şeklinde konuştu.

Sahabeleri konu alan sinevizyon gösteriminin ardından program, Molla Süleyman Bağatır’ın yaptığı dua ile son buldu. (Muhammed Said Aksoy-İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir