• DOLAR 32.266
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2447.156
  • ...
İşyerlerini Su Basan Esnaf Belediyeye Yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Her yağmur sonrası işyerlerini su basan Seyhan Kocavezir İş Merkezi esnafı, sorunlarını anlatmak için gittikleri Büyükşehir Belediyesi`nde güvenlikçi engeliyle karşılaştı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile görüşmek isteyen esnafın isteği kabul edilmeyince arbede çıktı. Çıkan arbedede esnaf ve belediye çalışanlarından yaralananlar oldu. Olay polisin müdahalesiyle son buldu.
 
Yaşananları "hak arama bahanesiyle" belediyeye yapılan saldırı olarak niteleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, olayı kınadı.
 
Kocavezir İş Merkezi`nin bundan 17 yıl önce inşa edildiğini hatırlatan Aldırmaz; "bütün kentte olduğu gibi yeraltı sularının yükselmesi sonucunda bu iş merkezinin bodrumundaki işyerlerinin de bu durumdan olumsuz etkilendiğini kaydetti.
 
Kocavezir İş Merkezi`nde bugün itibariyle Büyükşehir Belediyesi`nin sadece otoparklardan dolayı yüzde 14`lük hissesi bulunduğu bilgisini veren Aldırmaz, "Geriye kalan bütün işyerleri esnafa aittir ve iş merkezinin faaliyet gösteren bir yönetim kurulu mevcuttur. Esnafımızın mağduriyeti tabi ki bizim için önemlidir. Ancak bir iş merkezinin malikleri bellidir ve sorunların nasıl çözümleneceği kanunlarla belirlenmiştir. Esnafımızın bizimle birlikte hareket etmesi ve gerekli kararları alması ve bodrum katın yağmur sularından etkilenmesinin giderilmesi karşılıklı planlama ile mümkündür. Sadece yağmur yağdığında ortaya çıkan bu soruna çözüm bulunabilmesi için bir her türlü özveriye ve katkıya hazırız. Ancak kamuoyunun şunu da bilmesi gerekir ki, oradaki sorumluluk sadece Büyükşehir Belediyemize ait değildir. Kanunen bizim oradaki sorunu gidermeye yönelik tek başımıza hizmette bulunmamız ve harcama yapmamız mümkün değildir" şeklinde konuştu.
 
Yaşanan arbedeye de değinen Aldırmaz, "Hak arama bahanesiyle bir kamu kurumu olan Büyükşehir Belediyesi`ne gelerek kamu çalışanlarına saldırmak ve kamu malına zarar vermek bu iş için çözüm değildir. Belediyemize yönelik bu çirkin saldırıda başta Belediyemiz Genel Sekreteri Mahmut Çolak olmak üzere birçok belediye çalışanımız darp edilmiş ve kamu malına zarar verilmiştir. Olayda belediyemizde görevli 3 güvenlik görevlisi ciddi şekilde yaralanmıştır. Şu noktanın bir kez daha bilinmesi gerekiyor; Büyükşehir Belediyesi olarak yasal olmayan herhangi bir konunun içinde olamayız. 17 yıl önce yapılmış ve satışı gerçekleşmiş bir iş merkezinde yaşanan sıkıntının hesabı bugün sorulamaz" diyerek kendini savundu.
(Ayhan Kaya - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir